Porc la grătar cu sos chutney de piersici

Aug 8, 2011
Bogdan

Combinația asta interesantă am surprins-o în serialul Top Chef, sezonul 5 și am păstrat-o în caieţel o lună până au apărut piersicile românești pe piaţă. Rețeta, din câte îmi amintesc, a fost făcută de Carla Hall, o negresă simpatică ce gătea absolut superb, dar si simplu. Până timpul îmi va permite să experimentez şi alte reţete, vă recomand să o încercaţi pe cea de jos, una demnă de un restaurant cu stele Michelin. Alăturarea de carne cu fructe (vezi porc cu mere sotate) nu mi-e străină, iar rezultatul neașteptat de data trecută m-a făcut să repet astfel de combinații.

Rețetă porc la grătar cu sos chutney de piersici


Ingrediente:
– 2-4 mușchi de porc file (am găsit la Mega gata tăiate)
– 2 piersici
– 1 ardei gras roșu
– 1 ceapă mică
– 1/2 cană supă bază de pui (eu am folosit Fuchs de legume dizolvat)
– 1 linguriță miere
– 1 linguriță oțet
– ulei de măsline, sare, piper
– puțină salvie

Preparare:
Taie ceapa mărunt, iar ardeiul și piersicile cubulețe. Sotează ceapa și ardeiul roșu în puțin ulei de măsline, adaugă supa de pui și lasă-le să fiarbă 5 minute, până sosul scade puțin. Adaugă piersicile și mai fierbe sosul încă 5 minute, până piersicile încep să se înmoaie și să-și elibereze sucul. Ia sosul de pe foc, iar când s-a răcit puțin adaugă mierea, oțetul, puțină salvie, sare și piper după gust.

Freacă mușchiul de porc pe ambele părți cu sare, piper și ce condimente mai ai prin casă (paprika, salvie, cimbru) și pune-l pe grătarul preîncălzit câteva minute pe fiecare parte. Servește porcul alături de sos și poate niște legume al dente (fasole verde, sparanghel, spanac). Noi l-am servit simplu, ca să simțim mai bine aromele. Enjoy!



Comentează si tu

Read more:
Pui în crustă crocantă de nuci

De când eram eu pici, avem o problemă cu texturile alimentelor şi, anume, că nu-mi plăcea să le amestec. De...

Close