Porc crocant cu sos de lychee

Ce-mi lipsea în Bucureşti în cartierul în care stăteam era o măcelarie bună. Singura pe care o văzusem era chiar în Piaţa Prosper şi arata cam dubioasă aşa mai golaşă şi cu produse neacoperite. De asta am avut o perioadă când găteam doar pui şi ocazional nişte porc din lipsă de opţiuni. Din fericire, acum o săptămână sau două am găsit o măcelărie bine dotată prin zona pieţei pe care o vizitez la fiecare sfârşit de săptămână pentru provizii. Am aflat la a doua sau a treia vizită că e măcelarie islamică după ce m-a tras o colegă de mânecă să-mi atragă atenţia că voiam să comand porc. Porc n-am găsit, dar am plecat cu nişte parfumate preparate din carne de vită şi m-am mulţumit cu porcul luat din supermarket. Porc care şi-a adus contribuţia în preparatul de mai jos, unul cu arome orientale că tot e săptămâna asiatică zilele astea. Clasicul şniţel de porc e transformat în fâşii crocante care vin acompaniate de un sos dulce acrişor cu parfum de lychee. Totul merge perfect cu nişte orez călduţ sau, dacă vreţi să rămânem în vechiul continent – nişte cartofi wedges aurii şi crocanţi.

Reţetă porc crocant cu sos de lychee



Porc crocant în sos de lychee

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 2

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc (fără os)
  • 50g firimituri de pâine (sau pesmet)
  • 50g făină
  • 1 ou
  • Pentru sos:
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură ketchup
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriţă sos de peste
  • 1 linguriţă sos de chili
  • 3 linguri oţet (orez, alb)
  • 100ml suc de lychee din compot
  • 2 linguriţe amidon

Preparare:

  1. Taie cotlete de porc fâşii, condimentează-le cu sare şi piper. Pune făina şi firimiturile de paine in câte o farfurie şi oul bătut într-un castron.
  2. Tăvăleşte cotletele prin făină, scutură-le de exces, apoi prin ouă şi prin firimiturile de pâine, apăsând bine să se prinda. Prăjeşte fâşiile în cateva linguri de ulei bine încins la foc mediu până se rumenesc pe ambele părţi. Pune fâşiile deoparte.
  3. Pentru sos, amestecă toate ingredientele mai puţin amidonul şi pune-le într-o crăticioară pe foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul.
  4. Adaugă amidonul dizolvat în prealabil în 2 linguri de apă şi mai fierbe sosul până se îngroaşă. Serveste sosul cald cu porcul crocant şi o garnitură de orez, cartofi sau salată. Enjoy!

Foto de Andrei Chiş
0saves
Dacă ţi-a plăcut această postare, abonează-te la postări prin RSS sau email sau dă-mi un Like pe Facebook să te asiguri că nu pierzi nici o reţetă.



Comentarii la acest articol

  • Niciodata nu m-as fi gandit la un sos din lychee :P dar cu siguranta este delicios ;)

  • Ce super tare arata!! Mi-ai facut pofta…cred ca nu mai astept masa de pranz :)

Comentează si tu

Read more:
Ficăţei la cuptor cu condimente şi vin

Nu eram mare fan al ficăţeilor probabil pentru că i-am mâncat numai uscaţi şi fără gust (să nu-i spuneţi mamei...

Close