Piept de pui în crustă de cașcaval
Am o pasiune aparte pentru pieptul de pui în cruste, cum ar fi cea de nuci sau versiunea mea de crispy strips. Cea cu caşcaval e una dintre preferatele mele şi cele mai longevive reţete în casă. E uşor de făcut şi perfectă pentru atunci când trebuie să hrăneşti 3-4 musafiri. Aşadar, vă prezint o rețetă de pui care am putea foarte bine să țină loc unei porții de fast-food nesănătos.
Rețetă pui în crustă de cașcaval
Ingrediente:
– 4 bucăţi piept de pui curăţate
– 2 ouă
– 500 grame caşcaval ras fin
– 200 grame pesmet
– 100 grame făină
– sare, piper după gust
Preparare:
Porneşte cuptorul să se încălzească. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune-o deoparte.
Pregăteşte o farfurie întinsă cu caşcavalul ras şi pesmet şi o alta cu făină. Taie pieptul de pui făşii, ca pentru crispy strips. Bate ouăle cu puţin lapte, sare şi piper.
Trece bucăţile de pui prin făină, ou, apoi caşcaval amestecat cu pesmet. Aşază bucăţile pe tavă şi pune-le la cuptor pentru 15-20 minute sau până se rumeneşte crusta de caşcaval.
Serveşte-le cu o salată lângă, că tot e sezonul. Din cantităţile date, ies cam 3-4 porţii. Poate da dependenţă! Enjoy!
Vezi alte reţete :
Comentarii la acest articol
Comentează si tu
Despre mine & Blog Culinar
I like you on Facebook
Retete in Inbox
Postari recente
- 10 Ustensile de Bucătărie Perfecte pentru Cadouri
- Cereale cu scorțișoară și cocos (fără gluten & zahăr)
- Tartă cu prune și fructe uscate, fără zahăr
- Jurnal culinar de bord (pt. 3) – NOPI, Londra
- Jurnal culinar de bord (pt. 2) – De prin București
- Apă aromată și fructată
- HanTing Cuisine – Cină de 1 stea Michelin
- Mămăliguță cu sos afumat de roșii și creveți
- Jurnal culinar de bord (pt. 1)
- Sunday breakfast: smoothie cu lucuma, cacao și cânepă & tartine cu somon
Cele mai populare
- Muschiuleţ de porc cu sos de smochine
- Frişcă din smântână
- Fast-food sănătos – Crispy strips ca la KFC (fără ulei şi prăjeli)
- Index retete
- Cele mai bune brownies
- Ce robot de bucătărie să cumpăr?
- 3 aluaturi de tartă franţuzeşti
- New York Cheesecake
- Quiche cu bacon, ciuperci si branza
- Dulciuri din Austria – Kaiserschmarrn (clătite pufoase cu sos de mere)
Am incercat’o si a iesit extraordinar