Piept de curcan cu sos de tarhon și Emmental & morcovi copți

Am o afinitate pentru curcan de câteva săptămâni încoace, după cum probabil ați observat. Am făcut burgeri și snițele, parcă trebuie și ceva un picuț mai rafinat. Și prin rafinat, eu înțeleg un sos cremos cu o brânză dintr-o țară faimoasă pentru brânzeturi și ciocolată. Rețeta a fost și ocazia perfectă de a folosi legătura de tarhon uscat găsită în piață, care a parfumat toată camera. Gustul dulce al tarhonului se combină perfect cu niște morcovi copți, parfumați cu aroma orientală a turmericului.

Rețetă piept de curcan cu sos de Tarhon și Emmental & morcovi copți cu turmeric

Ingrediente:
– 1 piept de curcan (500 grame)
– 1 lingură tarhon uscat
– 300 grame ciuperci spălate
– 2 linguri unt
– 1/2 căni vin alb sec
– 1/2 supă de pui (eu am pus Fuchs în apa clocotindă)
– 200 grame smântână lichidă
– 1 linguriță zeamă de lămâie
– 1 linguriță coajă rasă de lămâie
– 50-100 grame brânză Emmentaler rasă (poate fi înlocuită cu Gruyere)
Pentru garnitură:
– 300-400 grame morcovi
– turmeric

Preparare:
Curăță pieptul, taie-l în 4 bucăți, bate-l cu un ciocan de șnițele pentru a-l subția. Fă-l la teflon cam 5-7 minute pe o parte și pune-l deoparte.

Topește untul în tigaie și sotează ciupercile până încep să elibereze lichidul din ele. Adaugă vinul și fierbe totul la foc mic până lichidul scade la câteva lingurițe. Adaugă supa de pui și fierbe iarăși la foc mic până sosul scade.

Adauga smântâna lichidă și tarhonul și mai fierbe sosul 4-5 minute, până se îngroașă. Pune Emmental-ul ras și zeama și coaja de lămâie și amestecă până brânza se topește. Condimentează sosul cu sare și piper, adaugă curcanul și mai fierbe totul pentru 3 minute.

Morcovii vor dura cam 20 minute să se facă, așa că cel mai bine îi bagi în cuptor dinainte să faci sosul. Așadar, îi cureți, îi tai în jumătăți sau sferturi, în funcție de grosime și îi pui într-o tavă cu o hârtie de copt unsă cu ulei de măsline. Intră la cuptor, după ce au primit sare, piper și turmeric pe deasupra. Dacă vrei o garnitură rapidă, încearcă niște orez sălbatic sau orez cu legume. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Arata bine, dar dupa post :P

  • Nu numai ca arata minunat,dar sunt sigura ca e si tare bun! Felicitari inca o data pt site. E de milioane !

    • Mersi fain. Am fost tare mandru de ce a iesit :)

  • Am gatit si eu in weekend! A iesit delicios sosul! Mi-a placut si combinatia cu morcovi :)

    • Aproape ca am uitat de reteta asta. O repet si eu cat de curand :)

Comentează si tu

Read more:
biscotti cu ciocolata
Biscotti cu ciocolată şi alune de pădure

Nu ştiu de ce nu am tot amânat să fac până acum biscotti. Văzusem diferite variaţii de biscotii şi reţeta...

Close