Patiseria Fadel – Raiul dulciurilor orientale

Jun 14, 2011
Bogdan

Nu vizitez prea des cofetăriile bucureştene din simplul motiv că mai toate au aceeaşi varietate de produse. Am mâncat destule ecleruri şi savarine cât să-mi ajungă. Dar e un fel de cofetărie prin Bucureşti de unde aş cumpăra zilnic câteva ceva. Zic un fel pentru că varietatea este mai mare decât la o cofetărie obişnuită, incluzând produse de patiserie, dulciuri ambalate, brânzeturi, iaurt şi câte şi mai câte. Patiseria Fadel am găsit-o anul trecut, când rătăceam prin zona din spatele Ambasadei Americii.

Îmi amintesc că am plecat de acolo cu portofelul gol, atât de mulţumit de ce găsisem încât îmi sclipeau ochii. Zilele trecute l-am vizitat din nou pe Fadel pentru gustul acela exotic pe care nu-l găseşti în altă parte. De data asta, am luat nişte bunătăţi cu griş, cremă de brânză şi curmale. Printre dulciurile libaneze de acolo, am mai văzut baclava cu muguri de pin, fistic şi caju, fruncte confiate, labneh, plăcintă cu cremă de lapte sau griş. Îmi place mult că produsele de patiserie nu sunt foarte dulci, ci moi, umede, pufoase şi cremoase. Preţurile sunt măricele, dar merită având în vedere calitatea şi gustul – pe 6 bucăţi ca cele din imagine am dat 25 RON.

Iar norocul a făcut să văd ascunsă într-un frigider nişte brânză haloumi – o brânză cipriotă tare ce merge perfect pe grătar sau rumenită în tigaie. E una dintre brânzeturile mele preferată, în principal datorită texturii cauciucate care-ţi scârţâie în dinţi. Pachetul din imagine a costat 12 RON, preţ ok pentru brânză de import.

Fadel se găseşte pe strada Jean Luis Calderon nr. 56 intersecţie cu Thomas Masaryk (mergi de pe Magheru pe strada C.A. Rosetti până vezi semnul luminos). E deschisă până în orele târzii ale serii deci găsiţi ceva bun şi pe la 10 seara. Şi e adevărat ce se spune – arabii sunt ospitalieri cu cei ce le calcă pragul.

Later edit: Zilele trecute când am revenit la Fadel am văzut, printre altele, mango uriaşi, anghinare, lapte condensat, ayran, fructe confiate, inclusiv de cactus, bomboane de ciocolată şi câte şi mai câte.
Comentarii la acest articol

 • Branza Haloumi e delicoasa :) Intr-o vreme se gasea la Mega Image, dar n-am mai vazut demult. Bine ca mi-ai zis de unde sa fac rost :)

  • Nu mai aduc la Mega, probabil ceva probleme cu furnizorii. Eu am gustat-o intr-o taverna greceasca din Centrul Vechi si m-am indragostit de ea :)

 • Eu locuiesc in Cipru si sunt satula de Haloumi…Eh,ce n-as da pentru un cas de oaie.

  • Facem schimb? :D

 • Savarine si ecleruri nu mi-am luat niciodata. In general evit prajiturile comune. Si tot am gasit destule prajituri interesante si bune, cum ar fi asta sau asta.

  • De la Fadel? Nu prea par…

   • Nu, prima (Orange Mousse) e de la Tosca (zona Dristor, pe Camil Ressu, foarte aproape de intersectia cu Mihai Bravu) si a doua e de la Georgy’s (zona Piata Iancului, pe Mihai Bravu, intre cele doua guri de metrou). De la Tosca am luat multe prajituri excelente in ultimii aproape 9 ani de cand sunt in Bucuresti. Si nu au avut in permanenta aceleasi prajituri. De exemplu, pe cea din poza nu o aveau acum cativa ani.

    • Am stat in zona o perioada si le-am facut vizite destul de des. Asta pana am inceput sa gatesc si am renuntat la prajiturile gasite in comert pentru ca nu stiam cu ce sunt facute. Dar da, prajiturile lor erau chiar bune :)

 • Am ajuns in seara asta la ei, foarte amabili, m-au servit cu 2 prajiturele dintre cele mai scumpe (80 lei kg) care sunt 80% fistic intreg (pt iubitorii de fistic sunt extrem de potrivite), prajitura cu paste (similar fidea) pe deasupra (asemeni kataif-ului dar cu mult mai buna), prajiturile mici cu cate o aluna/caju deasupra… bestiale… si inca o gramada altele pe care inca nu le-am testat… merita drumul si sa cumparati.. sunt cei mai bine investiti bani pe o seara de iesit prin oras… veti ramane clienti fideli ca si mine….

  • Eu sunt nebun dupa cele cu branza, cocos si curmale si mi le cumpar de fiecare data cand merg acolo. Iar Fadel este un nesgustor innascut, cum ar trebui sa fie orice vanzator :)

Comentează si tu

Read more:
Taquitos cu pui și ardei copt cu salsa de avocado

Pe parcursul acestei rețete, trebuie să vă imaginați că în loc de foile de șaorma, există niște tacos albi și...

Close