Pate de ton provençal

Nov 21, 2011
Bogdan
Tags: , ,

Se întâmplă o chestie ciudată de fiecare dată când mă aprovizionez cu cantităţi mai mari de ingrediente. Dacă iau prea multe, uit sau nu ajung să le folosesc şi rămân în frigider săptămâni la rând. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu pastele, roşiile şi, mai nou, tonul. Dar am zis să nu îl las să facă icre şi să-l pun la treabă. Pateul rezultat e o chestie uber-cremoasă şi aromată, care merge perfect pe o felie de toast, ca masă principală sau ca aperitiv.

Reţetă pate de ton provençal


Pate de ton provençal

Timp de pregătire: 10 minutes

Porţii: 3-4

Ingrediente:

  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 cutie ton în suc propriu (100g)
  • 2 fire ceapă verde
  • 5-6 măsline curăţate de sâmburi
  • 50g cremă de brânză
  • sare, piper
  • zeamă de lămâie

Preparare:

  1. Pune frunzele de pătrunjel, tonul scurs, ceapa verde, măslinele, crema de brânză, sarea, piperul şi 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie într-un blender sau robot de bucătărie şi pasează-le până devin o pastă fină.
  2. Transferă pateul într-un castron, acoperă-l cu o folie de plastic şi lasă-l în frigider câteva ore să se combine aromele.
  3. Serveşte pateul pe pâine prăjită sau de secară, eventual cu puţin chivas presărat pe deasupra. Enjoy!

Note/observaţii:

Dacă v-a plăcut pateul, vi-l recomand şi pe cel din ficat de pui

 




Comentarii la acest articol

  • Mi-ai adus aminte de o specialitate portugheza.Contine aceleasi ingrediente, in plus o lingura de maioneza.O bunatate!

  • Arata foarte tentant, mai ales pe feliile alea. E cumva vreo paine creatie proprie? Eu sunt intr-o bread baking mania lately, de asta intreb :))

    Cred ca il incercam si noi cat de curand. Mai ales ca ia doar cateva minute.

    • Din ce-mi amintesc, e o paine cu seminte de dovleac English Bread.

      Eu sunt intr-un cheese making mood si vreau sa le incerc pe rand, ca am o unealta noua in repertoriu. Zilele viitoare public ceva fain :)

  • trebuie neaparat incercat acest pate, imi place mult!

  • Vazut reteta, cumparat ingrediente, executat! Rezultat: delicios! :)

    • Invitat sa mai viziteze blogul. :)

  • Da, da, da, evident! Pentru weekend e programata supa de usturoi. ;)
    M-am bucurat sa descopar blogul tau si l-am rasfoit cu placere, pentru ca are nu doar retete interesante, ci e si scris bine – in conditiile in care, din pacate, multi posesori de site-uri nu pun prea mare pret pe gramatica si pe corectitudinea exprimarii. Asa ca mai trec pe la tine! ;)

    • Deci nu numai eu sunt grammar nazi. :)

      Iti multumesc pentru cuvintele tale, comentarii ca ale tale ma fac sa continuu cu blogul meu. Te mai astept pe blog si apreciez orice sugestie sau critica!

  • Am bifato si pe asta. Am facut o portie dubla. Foarte bun!

    • Alina, ai mai mult spor decat mine zilele astea :) Keep it up!

Comentează si tu

Read more:
Tartă cu ceapă caramelizată și brânză de casă

Scriu acest articol în timp ce îmi zboară gândul la unul dintre lucrurile mele preferate de la Carul cu Bere...

Close