Păstrav în pergament cu broccoli

Jun 27, 2011
Bogdan

Am învățat de tehnica în papillote acum câteva săptămâni, la un cooking lesson cu și despre sparanghel. Gătitul în papillote sau în pergament este o metodă franțuzească prin care ingredientele se gătesc în cuptor, la aburi. E o metodă sănătoasă de a găti, mai ales când nu ai aparat pentru gătit la aburi. Eu am încercat-o pe un păstrăv și a ieșit tare bun și suculent.

Rețetă păstrav în pergament cu broccoli

Ingrediente:
– 2 păstrăvi
– fasole verde
– 2 roșii
– 1 ardei gras roșu
– câteva migdale
– 2-3 căței usturoi
– ulei de măsline virgin, sare, piper
– broccoli sau cartofi natur, ca garnitură

Preparare:
Pentru aromă, poți pregăti un sos care merge perfect cu pește – roșii, ardei roșu, migdale, usturoi și ulei de migdale toate combinate într-un blender 1-2 minute. În lipsa sa, poți adăuga pur și simplu niște verdețuri și ceapă verde dacă vrei o aromă mai delicată.

Pentru papillote, pregătește o hârtie de copt ceva mai lungă, pune fasolea verde, peștele peste aceasta, sare, piper, apoi sos din belșug. Strânge foaia de copt bine la capete, astfel încât să nu iasă din umezeală. Mai jos puteți vedea cum ar arăta peștele în pergament.

Pune peștele pe tavă, într-un cuptor preîncălzit, timp de aproximativ 20 minute. Păstrăvul se potrivește cu niște broccoli fiert, apoi călit în unt, baby carrots sau spanac călit cu semințe de susan deasupra. Enjoy!
Comentarii la acest articol

  • l-am incercat si eu. sper ca mi-a iesit cum trebuie :D

Comentează si tu

Read more:
tartă cu brânză şi miere
Melopita (tartă cu brânză şi miere)

Şi am ajuns la finalul săptămânii greceşti cu o tartă delicioasă cu brânză. E un fel de cheesecake, dar mai...

Close