Sunday breakfast: Parfait cu ananas, quinoa şi scorţişoară

Când vine weekend-ul, imediat după trezire, mă duc teleghidat în bucătărie. Asta pentru că în dimineţile de weekend, am mereu timp să pregătesc un mic-dejun nou şi gustos, în locul covrigilor din timpul săptămânii ce mi-au devenit prea familiari. De data asta, am folosit quinoa, proteina mai bună decât carnea, despre care se spune că scade nivelul grăsimilor din sânge şi că-i bogată în în vitaminele A, C, D, E, K şi vitamine din grupa B-urilor. Se găseşte cam în orice magazin cu produse naturiste şi, mai nou, şi în hypermarket-uri. Combinată cu nişte bucăţi de ananas dulce, miere şi iaurt parfumat cu scorţişoară, iese un mic-dejun uber-sănătos de care orice nutriţionist ar fi mândru.

Reţetă parfait cu ananas, quinoa şi scorţişoară


Parfait cu ananas, quinoa şi scorţişoară

Ingrediente:

  • 2 cutii iaurt grecesc (aprox. 250g)
  • 1/2 ananas curăţat şi tăiat bucăţi
  • 2 linguri miere
  • 2-3 linguri quinoa
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • fulgi de migdale

Preparare:

  1. Lasă quinoa la înmuiat 15 minute, clăteşte-o bine sub un jet de apă şi pune-o la fiert într-o oală cu capac pentru 20 de minute.
  2. Când e gata, scurge-o într-o sită deasă şi apasă cu o lingură pentru a o scăpa de apa în exces.
  3. Amestecă iaurtul cu scorţişoară şi aşază-l în pahare într-un strat subţire, adaugă apoi quinoa, miere, ananas şi fulgi de migdale. Repetă procedura până rămâi fără ingrediente. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • in sfarsit o reteta cu quinoa care ti-a placut?:)

    • A fost ok in cantitati mici, atat timp cat nu-i simt in intregime textura si gustul :D

Comentează si tu

Read more:
Urări calde şi deserturi de sărbători!

Anul acesta sărbătorile m-au luat puţin prin surprindere, aşa că nu am apucat să gătesc. Am însă câteva preparate tematice,...

Close