Pannacotta cu lime şi cocos

Feb 11, 2011
Bogdan

După scurta mea plimbare în Italia şi degustarea de panacotta adevărată, am rămas fixat pe desertul ăsta simplu, dar eficient (eficient adică pune capăt la sugar rush). Şi cum nu-mi place în mod normal să urmez reţeta clasică, m-am gândit să o “optimizez” şi pe aceasta puţin cu nişte note exotice. Pannacotta de astăzi conţine lapte de cocos (se găseşte în hypermarket-uri) şi o aromă uşoară de lime. E un desert bun şi lejer, dar nu mă întrebaţi câte calorii are!

Reţetă pannacotta cu lapte de cocos şi lime


Pannacotta cu lime şi cocos

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp total: 2 hours

Porţii: 4

Ingrediente:

  • coajă de la un lime
  • 300 ml lapte cocos
  • 200 ml smântână lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 3-4 linguri zahăr brun
  • topping la alegere (ce gem aveţi prin casă sau un fruct exotic precum fructul pasiunii, ananas sau mango)

Preparare:

  1. Pune gelatina la înmuiat în 50 ml apă pentru 10 minute. Fierbe smântâna cu laptele de cocos, coaja de lime şi zahărul la foc mic până se dizolvă zahărul. Ia-le de pe foc şi amestecă gelatina cât lichidul e încă fierbinte. Toarnă totul în forme şi când s-a răcit pune-o în frigider pentru 1-2 ore sau până se încheagă.
  2. Eu am servit-o cu gem de căpşuni şi aloe şi sirop de fructul pasiunii şi mango. Merge mai mult cu un topping dulce decât acru, cu cel din urmă nu mai simţi aroma cocosului.

 




Comentarii la acest articol

  • Mmmmmm!!! Sigur voi incerca si eu reteta asta!
    Prea tare imi face cu ochiul! ;)

    • Merita incercate multe, timp sa ai :) Multam de vizita, te mai astept

  • wow…mie imi place f mult pannacotta…deci clar o sa incerc si eu aceasta reteta…mersi mult de tot :)

  • e o asociere de 3 ingrediente foarte placute.trebue incercat.

Comentează si tu

Read more:
quiche cu ciuperci
Quiche cu mix de ciuperci şi Gouda

Nu-i aşa că vă era dor de un quiche? Şi mie! Şi la quiche m-am gândit prima dată când am...

Close