Panna cotta cu mango şi lime

Panna cotta e unul dintre deserturile italiene probabil cele mai cunoscute pe la noi. E uşor de făcut dar, cam la toate reţetele italiene, e nevoie de ingrediente de calitate ca să-ţi iasă ceva bun. Smântână lichidă pentru frişcă , zahăr şi gelatină sunt ingredientele de bază la care adaugi aromele care-ţi plac şi iese un desert fermecător prin simplitatea lui. În cazul meu, un piure de mango aromat cu puţin lime a fost combinaţia perfectă, finisată cu câteva fructe proaspete pentru culoare. Ca şi biscotti, combinaţiile sunt nelimitate aşa că încercaţi desertul şi daţi-i personalitatea voastră! :)

Reţetă panna cotta cu mango şi lime


Panna cotta cu mango şi lime

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 4 hours

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 300 grame smântână
  • 50 grame zahăr
  • 1 plic gelatină
  • 1 păstaie vanilie (sau 1 linguriţă esenţă/extract)
  • 1 lime
  • 1 mango

Preparare:

  1. Pune gelatina la înmuiat în apă rece, mai puţin 1/4 din cantitate.
  2. Încălzeşte smântâna cu zahărul, vanilia şi puţină coajă de lime până dă în clocot.
  3. Pune smântâna deoparte şi când s-a mai răcit puţin adaugă gelatina scursă de apă.
  4. Toarnă compoziţia de panna cotta în 3 pahare şi pune-le la frigider.
  5. După 2 ore de stat la frigider, pasează în blender mango-ul curăţat şi tăiat bucăţi. Înmoaie restul de gelatină în apă rece.
  6. Fierbe piureul de mango astfel obţinut cu 2 linguri de zahăr şi puţină zeamă de lime şi fierbe 8-10 minute până a scăzut puţin. Lasă piureul să se răcească puţin apoi amestecă gelatina scursă.
  7. Toarnă piureul de mango peste panna cotta şi mai lasă la frigider 2-3 ore. Serveşte cu fructe proaspete pe deasupra. Enjoy!

Următoarea panna cotta poate va fi cu ciocolată şi zmeură. Sau poate cu mirodenii de iarnă şi bucăţi de speculoos?

Foto de Andrei Chiş



Comentarii la acest articol

  • Ma crezi sau nu eu inca n-am facut panna cotta acasa, pana acum; chiar acum vreo saptamana m-a inspirat ceva de la noul job de la hotel si am zis ca e cazul s-o fac si eu, ca toti oamenii, in sfarsit :).

    • Nu-i unul dintre cele mai bune deserturi, dar poate fi tare aratos pe maini bune :) Sunt curios sa vad cu ce ne inspiri de la noul restaurant.

  • am incercat si eu o reteta de panacota cu cateva luni in urma dar .. nu sa inchegat prea bine ….

    • Incearc-o pe asta si nu o sa ai probleme.

  • Nu stiu cun a fost gustul par prezentarea e de nota 10. Ai niste culori pe acolo…

    • Multam! Cred ca-i unul dintre cele mai aratoase deserturi :)

Comentează si tu

Read more:
Cu sau fără sos?

Vă povestesc cu puţină întârziere de următorul eveniment, însă nu prea am reuşit să-mi fac timp să vă povestesc pe...

Close