Pad thai cu creveţi

Continuăm incursiunea în aromele continentului asiatic tot cu ceva rapid fără să divagăm prea departe de gusturile cu care ne-am obişnuit. Cu ocazia pad thai-ului, am încercat pentru prima dată sosul de peşte (un lichid cu o aromă super concentrată de anşoa care nu-i pentru cei mai slabi de suflet) şi orezul de orez (o aromă mai delicată decât celelalte orezuri care se combină perfect cu arome asiatice). E o alternativă mai gustoasă la clasicii tăieţei cu legume care, ca şi celelalte reţete postate zilele astea, se face rapid cu ingrediente care se găsesc prin magazinele mai mari.

Reţetă pad thai cu creveţi


Pad thai cu creveţi

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 300g creveţi
  • 200g tăieţei de orez
  • 2 caţei usturoi
  • 1 bucată mică ghimbir
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 linguri sos de chili (sau 1 chili)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de peşte
  • 50g alune prăjite
  • 2 ouă
  • 1 lime
  • muguri de soia, pentru garnisit

Preparare:

  1. Fierbe tăiţeii dupa instrucţiunile de pe pachet, scurge-i şi pune-i deoparte, într-un castron acoperit.
  2. Toacă usturoiul, ghimbirul mărunt (şi ardeiul chili dacă foloseşti) şi taie ceapa verde felii.
  3. Căleşte-le un minut în puţin ulei încins, apoi adaugă creveţii până se prăjesc pe ambele părţi. Adaugă ouăle si prăjeşte-le câteva minute, apoi tăieţeii, sosurile de chili, soia si peşte şi mai lasă totul pe foc câteva minute.
  4. Presara puţină zeamă de lime deasupra şi serveste tăieţeii cu ceapă verde pe deasupra şi alune tocate grosier. Enjoy!

Foto de Andrei Chiş



Comentarii la acest articol

Comentează si tu

Read more:
Tort de morcovi condimentat, cu cremă de brânză de capră şi portocale

Înainte să o las mai moale cu zahărul, am avut un musafir special acasă şi, cum a venit de peste...

Close