Pacheţele de primăvară cu creveţi

Oct 11, 2011
Bogdan

Nu-s mare fan al bucătăriei asiatice, dar îmi place să încerc lucruri noi cu ce mai găsesc prin magazine. De data asta, am găsit la Mega o cutie cu foi de orez şi am pus-o imediat în coş când m-am gândit că poate în câteva zile nu va mai fi acolo. Combinate cu nişte creveţi şi legume, a ieşit o gustoare uşoară satisfăcătoare de weekend. Nu-i cea mai grozavă chestie pe care am gustat-o dar merită încercată măcar o dată cu un sos de soia aromat cu usturoi.

Reţetă pacheţele de primăvară cu creveţi


Ingrediente:
– o cutie de foi de orez
– 300 grame creveţi
– o salată verde
– un morcov, ardei gras şi un castravete
– o legătură de ceapă verde
– o legătură pătrunjel sau coriandru
– sare, piper
– 4-5 linguri sos de soia
– 2 căţei usturoi

Preparare:
Decortichează creveţii, spală-i, condimentează-i cu sare şi piper şi rumeneşte-i 2-3 minute în puţin unt. Taie legumele julienne, spală indivdual frunzele de salată şi toacă ceapa şi verdeaţa mărunt.

Pregăteşte o farfurie întinsă cu apă călduţă. Foile de orez trebuie înmuiate câteva secunde în apă pentru a fi modelabile. Pune pe marginea unei foi de orez înmuiate o frunză de salată, beţişoare de legume, ceapă verde, verdeaţă şi un crevete. Rulează foaia cum face roboţica din clipul de mai jos:

Repetă procesul până ai folosit toate foile de orez. Pentru sos, amestecă câteva linguri de sos de soia cu usturoiul tocat mărunt. Scaldă pacheţelul în sos şi serveşte. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Cat de interesant… Am vazut poza si ma intrebam .. ce Dumnezeu e asta? Multumesc de reteta, o sa incerc si eu. Plus ca cel putin pentru mine, e ceva inedit!

  • am facut pachetele atat prajite, cat si neprajite. Prajite nu aveau nici un gust fara sos, au fost mai bune simple. Oricum, sosul de soia este o provocare pt mine, chiar si Light este groaznic de sarat. Una peste alta, au iesit bunute.

    • Nu au nimic spectaculos, dar sunt, cum ai zis tu, bunute. Poate daca-i punem niste sos sweet chilli pe dinauntru, ar fi iesit mai savuroase :)

Comentează si tu

Read more:
Supa cremă de zucchini cu busuioc şi iaurt

De când am părăsit Bucureştiul pentru locuri mai ploioase, tot mă surprinde discrepanţa mare dintre preţurile din supermarket-urile româneşti şi...

Close