Moelleux au chocolat

Jan 5, 2011
Bogdan

E greu să găsești un mix bun, în special la dulciuri care ba sunt prea dulci, ba prea simple. Moelleux-ul acesta în schimb a fost un desert perfect numai din ciocolată.

Rețetă moelleux au chocolat


AE4484

Moelleux au chocolat

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 6-8

Ingrediente:

  • 300 grame ciocolată amăruie de bună calitate
  • 6 ouă
  • 150 grame unt
  • 150 - 200 grame zahăr, în funcție de cât de dulce vrei moelleux-ul
  • 4 linguri lapte

Preparare:

  1. Pune ciocolata la topit cu 4 linguri lapte în bain-marin.
  2. Separă galbenușurile a 4 ouă. Pune deoparte cele 4 albușuri și bate cu mixerul sau cu un tel galbenușurile cu cele două ouă rămase și cu zahărul până își dublează volumul. Ia ciocolata de pe foc și las-o să se răcească puțin.
  3. Toarnă puțin câte puțin ciocolata topită în mixtura de ouă, amestecând constant. Bate albușurile rămase spumă și amestecă-le în mixtura de ciocolată și ouă ușor, de sus în jos pentru a nu-și pierde consistența.
  4. Într-o tavă unsă în prealabil cu unt toarnă compoziția și pune-o într-un cuptor preîncălzit pentru 20 minute sau până se formează o crustă tare. Servește moelleux-ul călduț, cu niște fructe de pădure sau căpșuni.
WRV28F



Comentează si tu

Read more:
Banana bread cu chai şi cream anglaise

Am auzit de banana bread încă din copilărie, când urmăream zilnic filme şi seriale americane. Şi cum sunt pofticios din...

Close