Mini-tarte cu ciocolată și pere

Două lucruri care-mi plac mie – ciocolata, preferabil amăruie, și perele parfumate, moi și zemoase. Aveam rețeta deja în minte, știam cantitățile aproximative și ingredientele așteptam de câteva zile să fie folosite. Și fiindcă nu aveam cu cine să împart o tartă mare în acea seară, m-am gândit să fac niște mini-tarte, perfecte porționate pentru o persoană.

Rețetă tarte cu ciocolată și pere


Ingrediente:
Pentru aluat pâte brisée
– 1 cană făină
– 125 grame unt
– 1 vârf sare
– 3 linguri apă rece
Pentru compoziție
– 100 grame ciocolată
– 100 ml smântână dulce
– 1 ou
– 3 linguri zahăr brun
– 2 pere

Preparare:
Pregătește aluatul conform instrucțiunilor de aici. Pune-l într-o folie de plastic, la frigider, în timp ce pregătești crema.

Topește ciocolata cu smântâna la bain-marine, adaugă zahărul, amestecă bine și lasă crema să se răcească. Când s-a răcit, încorporează oul, curăță perele de coajă și semințe și taie-le felii subțiri.

Scoate aluatul din frigider, întinde-l cu un sucitor și pune-l în formele de tartă. Adaugă câteva felii de pere în forma cu aluat și toarnă crema de ciocolată peste. Repetă procedeul pentru celelalte mini-tarte. Mie din cantitățile date, au ieșit 4 mini-tarte. Dacă folosești o formă mare de tartă (20-30cm diametru), recomand să dublezi cantitățile pentru cremă. Pentru o tavă mare, foloseşte cantităţile date plus încă jumătate.

Pune mini-tartele în cuptorul preîncălzit, pe treapta medie, şi lasă-le 20-30 minute (30-40 pentru o tartă mare) sau până crema de îngheagă şi crusta se rumeneşte uşor pe margini. Serveşte-le reci, cu puţin zahăr pudră pe deasupra dacă-i nevoie.
Comentarii la acest articol

  • /hate :D

    • Toata lumea e la regim zilele astea? :P

  • Ah, nu. Doar ca nu am timp sa gatesc nimic…

  • Multumim pentru reteta! O sa incerc si eu zilele acestea ca tot e vara si s-au copt perele. Cred ca o sa fie delicioasa!

  • Vai doamne cum sunt astea!!!!!! Imi ploua in gura! |:X:X:X

  • Cum scoatem tartele din forme ?Nu cade umplutura cand le rasturnam?

    • Sorana, aluatul se intareste. Te poti folosi de varful unui cutit sa il separi de forme. Umplutura se incheaga si nu curge.

Comentează si tu

Read more:
Cheesecake cu zmeură, ciocolată albă şi blat de Oreo

Cheesecake-ul e un lucru de care nu pot niciodată să mă plictisesc, fie că este cu caramel sărat, cu ciocolată...

Close