Minestrone cu paste și multe legume

Apr 11, 2011
Bogdan

Am observat că îți trebuie mai mult de câteva zile să ai ocazia să încerci toate mâncărurile italienești pe care le vezi prin reviste sau pe net. Cele 3 zile pe care le-am petrecut recent în țara cizmă nu mi-au permis decât să mă familiarizez cu bazele – pizza și paste. Până se gândește cineva să mă trimită într-o expediție culinară a Italiei, mă mulțumesc cu a gusta Italia la mine acasă. Minestrone sau versiunea italienilor de ciorbă cu legume, dar mai bogată și mai aromată. Așadar, fă-ți plinul de legume, scoate oala cea mare și hai să facem o minestrone!

Rețetă minestrone (ciorbă italienească de legume)


Ingrediente:
– 3 linguri ulei de măsline virgin
– 1 ceapă mică și una verde tocate mărunt
– 700ml – 1L supă de pui (eu am folosit Fuchs)
– 2 tulpini țelină tăiată cuburi
– 3 morcovi tăiați cuburi
– 2 dovlecei mici sau zucchini tăiați felii/cuburi
– 2 cutii roșii cuburi
– 1 linguriță oregano, busuioc
– o mână paste (cele mai mici)
– o pungă fasole verde sau o cutie fasole boabe

Preparare:
Cantitățile par mari, dar îți vor ieși aproximativ 8-10 porții deci destul pentru câteva zile. Poți folosi și alte legume, atât timp cât nu renunți la cele de bază ce dau aromă – ceapă, țelină, morcovi. Eu am călit legumele într-o tigaie teflonată de frică să nu se lipească și apoi le-am transferat în oală.

Călește ambele tipuri de ceapă în uleiul de măsline încins în prealabil. Când începe să devină arămie, adaugă țelina, morcovii și dovleceii și călește-le la foc mediu 5-6 minute.

Transferă totul într-o oală (dacă ai gătit legumele la tigaie), adaugă jumătatea din cantitatea de supă de pui, cutiile de roșii , busuiocul, oregano și fierbe totul până la primul clocot. Adaugă pastele și fierbe ciorba 8-10 minute (până pastele sunt făcute al dente), apoi adaugă fasole boabe/verde și mai fierbe 5 minute.

Legumele ar trebui să se înmoaie în stadiul acesta. Eu a trebuit să fierb puțin mai mult la ele, iar rezultatul a fost excelent. Cu atâtea legume, n-are cum să nu-ți placă.




Comentarii la acest articol

  • Buna,
    in primul rand felicitari pentru blog, am gasit foarte multe retete pe gustul meu! :))
    Am pregatit aceasta supa si este foarte gustoasa!!! Mersi!

    • Multumesc pentru vizita si ma bucur ca ti-a placut reteta. E una dintre supele acelea pe care le-as manca oricat de des, are un gust genial :)

  • De acord! :p

Comentează si tu

Read more:
Scaloppini de viţel cu sos de capere

Pentru postul de astăzi, vom face un mic exerciţiu de imaginaţie. Mai exact, va trebui să vă imaginaţi că în...

Close