Midii în sos de vin alb şi usturoi

Apr 8, 2011
Bogdan

Mi-au sclipit ochii când am văzut în Carrefour Orhideea midii proaspete la un preţ suspicios de mic – 10 RON/kg. Mai ciudat a fost când am cerut midii şi s-au uitat cei din jur la mine nedumeriţi, neştiind probabil ce vreau exact. S-a dovedit a nu fi nimic suspicios în legătură cu midiile acelea, chiar dacă nu erau proaspete şi am găsit o reţetă rapidă si perfectă pentru a le prepara. În final, midiile au fost moi, aromate şi le-am mâncat pe nerăsuflate. Iar combinaţia de midii, vin şi usturoi a fost genială.

Reţetă midii în vin alb şi usturoi

Midii în sos de vin alb şi usturoi

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 2

Ingrediente:

  • 1 kg midii
  • 1 cană vin alb
  • 4 căţei usturoi, tocaţi
  • 2 cepe mici, mărunţite
  • 2 linguri ulei măsline
  • 3 linguri unt
  • 1 legătură pătrunjel (eu n-am avut)
  • sare, piper

Preparare:

  1. Midiile vor fi ambalate într-un săculeţ şi ar trebui să fie închise.
  2. Pentru a le spăla, le pui sub un jet de apă rece timp de câteva minute până scapă de nisip şi le freci cu un burete sârmos. Cureți apoi midiile de barbă și scapi de cele care sunt deschise.
  3. Încălzeşte ulei de măsline într-o tigaie mare, neaderentă şi căleşte ceapa şi usturoiul cam 2 minute. Adaugă vinul alb apoi midiile, acoperă tigaia şi lasă totul la foc mic să se aburească 5 minute.
  4. Dacă midiile nu s-au deschis după 5 minute, acoperă tigaia şi mai lasă-le 2-3 minute. Nu este recomandat să amesteci midiile cu o lingură, ci ţine bine capacul şi mişcă tigaia în părţi. Midiile nu ar trebui fierte prea mult, pentru că astfel devin tari.
  5. Scapă de midiile ce nu s-au deschis. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi pătrunjelul tocat şi amestecă totul. Adaugă sare şi piper după gust.
  6. Midiile sunt afrodiziac aşa că ai grijă când le mănânci şi cu cine :) Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Arata foarte bine, mi-ai facut o pofta incredibila! :)

    • Bine ca nu le poti miroase. Ai fi salivat de-a dreptul :)

  • Am mancat acum doua saptamani la Rotterdam scoici preparate asa. Au fost o adevarata nebunie!

  • 1. Midiile sunt relativ ieftine, daca la Carrefour sunt 10 lei, la Metro le poti lua si cu 8. Ce e important e sa ceri sa-ti dea “din spate”, de la frigider, nu acelea expuse. Sunt ieftine pentru ca ai de lucru ceva pana le cureti (varianta “pasteurizate” sunt mult mai scumpe, avantajul e ca nu arunci nimic si nu trebuie sa le mai cureti).
    2. Reteta seamana destul de mult cu Moules marinieres, inclin sa zic ca e o varianta simplificata a acesteia, care mai are in plus fata de patrunjelul (pe care nu l-ai avut :P) si un buchetel de cimbru proaspat si o ramura de telina cu frunze. Si, da, lipseste uleiul de masline, e doar cu unt pentru ca francezii nu se omoara cu uleiul de masline, la ei totul e cu unt. Eu, personal, am facut de cateva ori varianta asta http://chefsimon.com/moules-mariniere.html, si e absolut delicioasa! :)
    Succes la bucatarit in continuare!

    • Moules marinieres suna tare bine. Cred ca o s-o incerc cat de curand. Mersi de pont!

  • Super delicioase! Chiar o sa probez la sfarsit de saptamana!;)

  • Excelent, nota 10.

Comentează si tu

Read more:
Sunday breakfast: Parfait cu ananas, quinoa şi scorţişoară

Când vine weekend-ul, imediat după trezire, mă duc teleghidat în bucătărie. Asta pentru că în dimineţile de weekend, am mereu...

Close