Meatball sub – Sandviş cu chiftele de curcan şi sos marinara

Ceva ce nu multă lume ştie despre olandezi e că le plac sandvişurile. Broodjes, că aşa le zic, a fost unul dintre primele cuvinte pe care le-am reţinut din olandeză în principal pentru că vezi cuvântul ăsta în orice meniu de prânz. Majoritatea restaurantelor, dacă nu chiar toate, au un meniu special pentru prânz plin numai cu sandvişuri (toast, panini, club, crochete) şi câteva salate. Sunt magazine în stil Subway cu 20 de topping-uri sau mai mult şi câteva feluri de pâine în care mereu, la prânz, e coadă. Era interesant la început, chiar am avut nişte prânzuri bune, dar de plictiseşti repede de ele când vezi că-s la fel cam peste tot. Dar înainte să mă satur de broodjes, am făcut şi eu unul tare bun de care sunt mândru şi acum. Sigur, puteţi face doar chiftelele, sosul şi să le combinaţi cu paste sau le puteţi servi cu nişte cartofi copţi, dar versiunea compactă e cu chifle.

Reţetă sandvişuri cu chiftele de curcan şi sos marinara

Sandviş cu chiftele de curcan şi sos marinara

Timp de pregătire: 40 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 15-20 chiftele / 4-6sandvişuri

Ingrediente:

    Pentru chiftele de curcan
  • 500g carne tocată de curcan sau pui
  • 1 zucchini mediu
  • 1/2 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 albuş
  • 1 lingură sos Worchestershire
  • 1/2 linguriţă mix de ierburi de provence
  • 1/2-1 cană firimituri de pâine
  • sare, piper
  • Pentru sos marinara
  • 200g piure/pastă de roşii de calitate
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oregano
  • sare piper
  • Pentru servit:
  • 100g mozzarella
  • 4-6 chifle

Preparare:

  1. Rade zucchini mai grosier, toacă ceapa şi usturoiul mărunt.
  2. Amestecă-le cu carnea tocată de curcan, sosul Worchestershire, albuşul de ou, ierburile uscate, 1/2 linguriţă sare şi tot atât piper apoi adaugă cantitatea de firimituri de pâine necesară pentru a da forma chiftelelor.
  3. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 200C. Tapetează cu tavă cu hârtie de copt, formează chiftele din cam 2 linguri de compoziţie.
  4. Pune chiftelele în cuptor pentru aproximativ 20 minute, până se rumenesc uşor.
  5. Pentru sosul marinara, căleşte usturoiul tocat 30 secunde, adaugă pasta de roşii, sare, piper şi lasă-l 10-15 minute să fiarbă la foc redus. Chiar înainte să-l iei de pe foc, adaugă oregano.
  6. Pentru a asambla sandvişurile, taie chiflele pe jumătate, pune 2-3 chiftele în fiecare, sos marinara peste şi 1-2 felii subţiri de mozzarella. Pune sandvişul la cuptor, la grill, până prindea şi mozzarella se rumenesc uşor. Enjoy!

Note/observaţii:

Chitelele pot fi păstrate la frigider sau îngheţate pentru mai mult de o săptămână. Încălzeşte-le la microunde sau la cuptor câteva minute înainte de a le servi.

Puţin sos de roşii în plus nu strică niciodată!




Comentarii la acest articol

  • Nu pot sa cred! Chiar saptamana aceasta am incercat sa fac niste chiftele din carne de curcan…si le-am cam ratat. Nu ca nu au fost bune, dar nu au avut deloc gustul de chifteluta pe care o mancam eu la mama. Si cum mai am inca doua caserole de carne de curcan, am sa incerc reteta ta. Stiu ca e buna!

    • Gand la gand :) Alina, nici asta nu cred ca e reteta autentica. Dar daca le pui niste marar si calesti niste ceapa (una nu 1/2), cred ca se apropie de gustul chiftelelor de la noi. Spor!

Comentează si tu

Read more:
Jurnal culinar de bord (pt. 1)

Să încerci să reduci cât mai mult consumul de carbohidrați și zahăr nu e chiar ușor când mai toate mâncarea...

Close