Mastic

Oct 3, 2011
Bogdan

Am avut nevoie de mastic acum ceva timp, când am făcut budinca libaneză de lapte. Eh, cu ocazia vacanţei în Grecia, am găsit în Zakynthos această mirodenie rare despre care doar auzisem. Am dat peste mastic întâmplător, la Carrefour şi am luat rapid două plicuri pentru raftul meu de condimente.

Dacă vă întrebaţi ce gust are, nu vă pot lămuri prea bine fiindcă aroma masticului e cam greu de descris. Masticul sau Masticha, răşina provenită de la un copac ce creşte numai pe insula Chios, are un miros uşor de brad, cu note florale şi o aromă vagă de răşină. N-am mai mirosit sau gustat ceva asemănător aşa că mă declar mulţumit că am încercat ceva nou.

Dacă aveţi rude sau drumuri în Grecia, vă recomand să-l încercaţi odată. E aproximativ 2 euro punga şi se găseşte în marile magazine, dar şi prin ţările din bazinul Mediteranean, precum Cipru sau Libia. În zilele ce urmează, postez o reţetă faină cu lapte şi mastic :)




Comentarii la acest articol

  • Astazi am intrat intr-o patiserie libaneza si am luat cateva produse ,in foitaj,si mi-au placut .
    Am mancat un triunghi din foitaj umplut cu o crema de branza dulce ,insiropat …excelent
    O sa gust si alte ,,bunatati” …pe rand
    Salutare ,toate cele bune!

Comentează si tu

Read more:
tacos cu somon
Tacos de somon cu sos iute de iaurt

Nu ştiu cum e pe la voi în gospodărie dar eu nu apucam să mănânc prea mult peşte când eram...

Close