Mâncare uzbecă via Chişinău

Dacă te gândeşti vreodată să vizitezi fraţii îndepărtaţi de peste Prut, sunt două lucruri pe care trebuie neapărat să le încerci. Iar dacă v-a fascinat Charlie and the Chocolate Factory la fel de mult ca pe mine şi dacă vă e dor de gusturile de odinioară de ciocolată şi bomboane, trebuie să faceţi o vizită într-un magazin Bucuria. Este unul chiar în centru, pe Bd. Ştefan cel Mare, efectiv plin cu dulciuri, cu aproximativ 300 specialităţi. Rafturile abundă în dulciuri iar vânzătoarele te servesc în uniformă, cu o răceala caracteristic sovietică. După ce ţi-ai făcut plinul de dulciuri, îţi recomand să mergi neapărat la restaurantul Caravan, un restaurant uzbec fascinant, cu mâncare genială şi un decor superb.


Restaurantul este decorat în stilul unei case tradiţionale, având la stânga separeuri şi în dreapta sală cu mese. Angajaţii sunt îmbrăcaţi tradiţional, camerele sunt colorate, cu perdele din in şi perne mari. Să încercaţi neapărat preparatele de vită, cartofii tradiţionali şi raţa. Totul a fost ireproşabil, proaspăt şi gustos, dar cu o singură menţiune – feriţi-vă de un condiment specific Orientului (nu îi mai reţin numele dar ştiu chelnerii) care miroase a transpiraţie. A fost atât de deranjant încât n-am putut mânca aperitivile, nişte colţunaşi cu carne de vită. Mai jos găsiţi şi deserturile ce le-am încercat

Rulouri, măr copt cu nuci şi cel mai bun desert de acolo – Ispita lui Tamerlan (o îngheţată cu fructe confiate, cremă de brânză şi fistic)



Comentează si tu

Read more:
pentrugatit
Concurs – Câştigă un set de oale de la KitchenShop

Am dat de un site tare fain, perfect atât pentru bucătarii amatori, ca noi, cât şi pentru cei profesionisti. KitchenShop...

Close