Magazinul Gala Food şi Piaţa Floreasca

Au început să apară din ce în ce mai multe magazine cu produse internaţionale şi asta nu poate decât să mă bucure. Unul dintre ele, Gala Food, un boutique cu produse portugheze s-a deschis de 2 ani dar numai recent am apucat să-l vizitez. Premisa a fost o rară dulceaţă de cireşe amărui ce am zărit-o pe site-ul lor şi despre care mă gândeam că ar fi fost cadoul perfect pentru o prietenă. Pe lângă asta, mai erau multe gemuri şi dulceţuri din combinaţii inedite, brânzeturi portugheze, vin, ciocolată, ceaiuri, mezeluri şi cârnaţi. Ajuns la faţa locului, după ce am dat ocolul pieţei de vreo 2 ori, magazinul părea mai mic decât în poze şi era împarţit în două secţiuni – una pentru produse alimentare şi alta pentru cearceafuri, perne şi pilote (???).

Din păcate, nu mai aveau dulceaţa de cireşe amărui, deşi pe site apărea, aşa că a trebuit să aleg din celelalte. Ce-am văzut şi mi s-a părut interesant au fost dulceaţa de roşii verzi, de mere cu mentă şi scorţişoară, dulceaţă de gulii, miere cu lavandă, marmeladă cu gutui sau dulceaţă de pepene galben cu ananas ori coniac. Am ales până la urmă drept cadou o dulceaţă de pere şi cu brandy şi pentru mine pepene galben cu ananas. Gustul a fost bun, ce semănă unui desert şi mai puţin unui amestec de fructe. Preţurile sunt mai mar decât cele afişate pe site, un borcan de aprox. 300 grame costând 22-25 RON.

N-am putut să nu iau ceva şi de la raftul de brânzeturi, mai ales că aveau o selecţie interesantă de brânzeturi de capră (simple, cu piper sau ardei iute), de oaie pastă (pe numele ei Estribeiro)sau amestec de oaie, capră şi vacă (Regional Saloio sau Saloio Gourmet). Eu am luat un două rotocoale de brânză de capră Palhais Original, cu o textură fermă, sărate şi cu un gust ce-l simţi progresiv. Brânzeturile costă în jur de 15-30 RON iar majoritatea sortimentelor se găsesc pe site. Nu oferă mostre pentru produsele lor deci ce cumperi de acolo, cumperi pe nevăzute.

La vin nu am apucat să arunc o privire dar nici nu cred că v-aş fi putut oferi o părere obiectivă, neavând ocazia să gust prea multe vinuri portugheze. M-au tentat şi mezelurile, dar mai toate pe care le-am văzut aveau E-uri pe etichete aşa că le-am evitat. Prosciutto-ul italian rămâne cam singurul mezel fără conservanţi şi coloranţi din comerţ.

Având cumpărăturile făcute şi puţin timp de pierdut, am zis să trec şi prin Piaţa Floreasca, să văd ce au pe tarabe şi să fac o comparaţie cu piaţa de la Râmnicu Sărat la care mergeam într-o vreme. Deşi mică, am rămas uimit de varietatea de produse, multe care nu se găsesc nici în Carrefour. La o tarabă aveau cei mai copţi mango pe care i-am văzut în Bucureşti cu un preţ absurd – 35 RON bucata. Mă întreb eu retoric cine se încumetă să dea atât pe un fruct (?!) dar îmi răspund singur la întrebare: dacă nu ar fi cerere, nu le-ar aduce.

Două tarabe erau foarte bine aprovizionate cu brânzeturi ce păreau proaspete, de la caş afumat la urdă, iar altele aveau o selecţii bogate de mezeluri, respectiv vinuri. Pe lângă asta, am văzut fructe de pădure în casolete (coacăze, zmeură, mure), plante în ghiveci (cu 10 RON mai scumpe decât în magazine), papaya, crenguţe de rozmarin şi multe alte ierburi rare. Nu-i de mirare că Piaţa Floreasca e una dintre cele mai scumpe pieţe din capitală.

Aşadar, dacă eşti în căutare de ingrediente mai rare, treci le la Piaţa Floreasca. Altfel, evit-o pentru că-i tare scumpă!

Imaginile sunt preluate de pe pagina Facebook a Gala Food




Comentarii la acest articol

  • Ai mare dreptate in ceea ce priveste piata Floreasca. Ultima oara am fost acolo ca sa cumpar feta de la magazinul grecesc iar o vanzatoare de la o taraba a reusit sa ma “pacaleasca ” sa dau 20 de lei pe un kilogram de rosii care cica erau romanesti si cu gust. Cand am ajuns acasa cu ele bineintales ca erau tot din acelea turcesti, din plastic. Eu merg tot in piata Ramnicu Sarat pentru ca acolo stiu la ce preturi sa ma astept, chiar daca varietatea nu este atat de mare.

    • M-am pacalit si eu de cateva ori cu rosiile, dar nu am dat atat pe ele. Eu le iau mereu din piata sau imi trimit ai mei din gradina lor. Rosiile romanesti le recunosti usor, ca sunt mai diforme. In afara sezonului iau rosii cherry, ca ele sunt singurele cu gust.

      Floreasca ar merita o vizita mai spre vara, sa ne facem plinul cu ierburi aromatice, care nu se prea gasesc la Rm. Sarat :)

  • In ceea ce priveste ierburile aromatice eu am inceput deja sa plantez in ghevece iar weekendul viitor planuiesc sa fac o vizita serei de flori de langa Spitalul Sf Ioan.

    • Si eu busuioc si menta :) Ce gasesti la acea seara?

  • Ultima oara am fost la ei la inceputul lui martie si nu am gasit decat cimbru. Am intrebat de alte plante aromatice si mi-au zis ca aduc mai multe cand se incalzeste, ca sa le poata tine afara. Sper ca de data asta sa fie mai bine aprovizionati.

    • Ai cumva o adresa sau un program? As vrea sa dau si eu o fuga pana acolo.

  • Eu am cumparat pana acum cimbru, rozmarin, maghiran, oregano si am semanat busuioc tailandez si busuioc cu frunza fina si patrunjel cu frunza creata.

    Btw, daca vrei dulceata amara eu fac vara. E cam nebunie cu scosul samburilor dar noroc ca sunt rabdatoare :)) Si am gasit cirese negre in Moghioros.

    • Cate ierburi interesante. Ai stocuri mari? Trece-ma pe lista pentru dulceata, macar un borcan. Sunt tare curios cum este :)

Comentează si tu

Read more:
HanTing Cuisine – Cină de 1 stea Michelin

Până acum câteva luni, credeam că stelele Michelin sunt doar un trend trecător și nu înțelegeam cum poți da peste...

Close