Lucky find – fructul pasiunii

Jan 4, 2011
Bogdan

Nu mă aștept să găsesc fructe exotice proaspete pe la noi prin hypermarket-uri. Poate niște smochine, ananas și eventual 2-3 mango copți. De data asta, în timpul plimbării săptămânale prin Cora, am găsit fructul pasiunii sau maracuja, 4 bucăți la 8 lei. Mai nou, am văzut că aduc şi în Carrefour Băneasa, cam la acelaşi preş.

Tare gustoase au mai fost. Un gust de piersică, dar mai exotic și mai acrișor. Le-am tăiat în jumătate și le-am mâncat cu lingurița. Ar fi mers de minune ca topping pentru cheesecake, dar poate cu altă ocazie. Îmi face cu ochiul un cheesecake cu vanilie și sos de caramel cu fructul pasiunii. Dacă vreţi ceva mai răcoritor, faceţi un smoothie din 2 maracuja, gheaţă şi miere.

Iar dacă nu ştiaţi, fructul pasiunii sau maracuja creşte în America de Sud, sudul Americii de Nord, India, Sri Lanka sau Oceania, dar şi în Israel. Este de o culoare cafenie, iar fructele coapte se pot recunoaşte după o coajă zbârcită sau stafidită. Dacă aţi luat fructul pasiunii cu coaja netedă, lăsaţi-l 2-3 zile la temperatura camerei să se încreţetască şi să se îndulcească pe dinăuntru.

Sursa pentru poza de sus: WikipediaComentarii la acest articol

Comentează si tu

Read more:
Pui în sos de muştar

Recent am o fascinaţie aparte pentru muştar, una atât de mare încât am 4 tipuri de muştar în frigider: dulce,...

Close