Limonadă cu sirop de cactus

Nov 7, 2011
Bogdan

La începutul aventurilor mele în bucătărie, am avut o mică obsesie pe care curiozitatea nu m-a lăsat să o uit. Obsesia avea în centrul un sirop de fructe de cactus, sau de prickly pear, cum îi spun americanii. Dacă nu-mi amintea o colegă de siropul ăsta pe care l-am ascuns în fundul unui dulap, aş fi uitat de el. Dar n-a fost să fie. Siropul de cactus e foarte parfumat, are o aromă răcoritoare de citrice combinate cu zmeură ce îţi aduce aminte de o zi însorită pe plajă. Dacă vă bate curiozitatea, vă recomand să daţi o raită pe Amazon să vedeţi ce au în stoc. E un ingredient care sigur va impresiona şi pe care-l puteţi folosi şi la margueritas sau ceai cu gheaţă.

Reţetă limonadă cu suc de cactus


Ingrediente:
– 2-3 linguri de sirop de cactus
– suc de la o lămâie
– apă plată sau minerală

Preparare:
Deja ştii cum să faci o limonadă iar la aceasta reţetă paşii sunt aceeaşi. Pentru un pahar de limonadă, amestecă toate ingrediente împreună. Serveşte cu felii de lămâie sau cu o felie de fruct de cactus – eu am găsit în Kaufland dar gustul a fost mult mai fad. Enjoy!
Comentarii la acest articol

 • Si noi am incercat fructele de cactus dar nu prea am fost impresionati. Abia cand le-am folosit pasate intr-un mousse cu mascarpone si vanilie parca le-am descoperit adevarata valoare :)

  Definitely recomand, daca ai chef sa mai experimentezi cu cactusul (inafara de sirop, care e delicios), sa il folosesti intr-o crema ceva. Si apropo de creme, possetul tau cu lamaie e pe “the to do list” :)

  • Posset-ul ala e chiar genial si il poti adauga in multa retete.

   Iar la fructele de cactus nu m-as intoarce daca toate sunt asa. Textura a fost foarte ciudata iar gustul nu mi-a sugerat nimic. Oare erau necoapte? Altfel nu-mi explic cum de siropul e asa parfumat si fructele n-au nimic in comun cu el.

 • Din pacate nu cred ca ai dat tu peste un batch necopt, sunt aproape sigura ca toate sunt asa (adica fara gust in stare “naturala”).

  P.S: Si noi avem fix aceleasi ramekins cu tine (de la Kitchen Shop) :)

Comentează si tu

Read more:
Dulceaţă de portocale şi un guestpost

Totul a început cu o propoziție: “When thick rinds are used the top must me thoroughly skimmed, or a scum...

Close