Lime-o-nadă cu mentă

Jun 26, 2011
Bogdan

Iubesc lămâile verzi ori în cocktail-uri, ori în deserturi (ca, de exemplu, tarta cu lime). Și cum lime-urile le-am găsit la Mega Image mai ieftine decât de obicei, am profitat de ocazie și mi-am făcut plinul pentru o săptămână. Combinate cu niște mentă proaspătă din grădina părinților, a ieșit o limonadă tare bună și răcoritoare – un fel de mojito virgin care te duce cu gândul la plajă.

Rețetă limonadă cu lime și mentă

Ingrediente:
– 2 lime-uri
– câteva frunze de mentă spălate
– 3 lingurițe zahăr brun
– 4-5 cuburi de gheață

Preparare:
Curăță cu un cuțit lime-urile de coajă. Combină în vasul blenderului sau al robotului de bucătărie cele 2 lime (întregi, decojite), zahărul brun, gheața și menta. Pentru un rezulta optim, îți va trebui un blender puternic sau un robot de bucătărie.

Gheața va fi pisată și va iesi o limonadă rece și răcoritoare. Pune-o într-un pahar mare, adaugă apă minerală dacă e nevoie, un pai si mentă pentru decorat. Enjoy!

P.S. Rețeta intră în provocarea Dulce de Romania găzduită de Antonina.
Comentarii la acest articol

  • Aha .. deci ti-ai pregatit doar un pahar.. dar la cate lime-uri ai.. mai fa unul si pentru mine.. ca tare bun e! multumesc pentru participare Bogdan.. o zi faina si racoroasa ca virginul de mai sus ! ;))

    • Eu de fapt am baut doua limonade, ca am tras-o pe prima prea bine in poza. Ha! :)

Comentează si tu

Read more:
Pui brazilian cu curry si lapte de cocos

Am văzut acum ceva timp o emisiune pe Travel Channel în care reporterul s-a dus în Brazilia să guste din...

Close