Jurnal culinar de bord (pt. 2) – De prin București

Jun 20, 2014
Bogdan

Sunt de câteva săptămâni în București și, până apuc să mai gătesc și să pozez ceva pentru voi, voiam sa vă dau câteva ponturi despre ce lucruri noi am descoperit și gustat prin împrejurimi.

Mi-era tare poftă de sushi de când am comis-o ultima dată la un all-you-can-eat. Și chiar la fix, m-au invitat cei de la MySushi.ro să le testez ceva din meniu. Am încercat ce vedeți în poza de mai sus, un platou Colour Party care, pe lângă faptul că foarte bine, mai are și vreo 10 sortimente de sushi. Pestele a fost proaspăt și moale, rulourile cu ton picante tare bune iar ghimbirul murat perfect. Am încercat de acolo și sushi-urile de legume, o combinație interesantă de orez moale si legume crocante ce cred că merg foarte bine vara, când poate nu ai chef de pește crud. Am apreciat și tehnica bucătarilor, văzând că toate bucățile de sushi au fost rulate cum trebuie și nu s-au descompus când mușcai de două ori dintr-o bucată. Așa că vă recomand cu căldură MySushi când aveți poftă de sushi acasă.

Sushi MySushi

Până să încerc mâncarea de la Cantine Verte, nu credeam ca preparatele raw pot fi atât de gustoase. Am comandat de mai multe ori în ultimele săptămâni câteva meniuri de la ei și am rămas surprins de cât de bine gătesc. Mâncărurile imită aproape perfect ce vor să fie (ciorbă de burtă, pizza sau salata a la Russe) dar fără să folosească foc, produse de origine animală, zahăr sau făină. Pe lângă asta, deserturile sunt geniale așa că vă recomand să îi încercați măcar o dată sau de două ori pe săptămână.

meniu raw de pranz

Pain de Campagne, pâine cu chorizo, pâine cu cacao, stafide și ciocolată sau croissante de la Pain Plaisir (poza de pe Facebook-ul lor). Probabil cei mai buni carbohidrați pe care îi puteți gusta prin București, pe lângă cartofii de la Energiea.

pain plaisir

Când sunteți pe la Romană, treceți neapărat pe la Tucano Coffee și cereți cafeaua cu lavandă. Pe lângă cel puțin 20 de sortimente de cafea, mai au și multe cheesecake-uri și cărți de citit. Perfect pentru o zi de weekend leneșă!

Tucano

Revin cât de curând cu o povestire despre Ottolenghi și un restaurant de-ale lui. Până atunci, aveți grijă de voi și spor în bucătărie!




Comentarii la acest articol

  • Am incercat sa fac si eu painea cu cacao in casa. Am achizitionat un aparat d-ala de face paine dar nu am avut nici un succes. Oare cum se poate face aceasta paine in casa ? Mie mi-a iesit scoverga. Va multumesc pentru timpul acordat.

Comentează si tu

Read more:
Dulciuri din Spania – Dulce de leche (dulceaţă de lapte)

Nu sunt un mare fan al mâncărurilor spaniole - în afară de paella, nu au prea multe lucruri care să-ţi...

Close