Îngheţată de cireşe şi ciocolată

Cu atâtea cireşe grase şi coapte, mi-era greu să nu le folosesc în vreo reţetă. Îngheţata aceasta e inspirată după Cherry Garcia, o aromă de la nişte experţi într-ale îngheţatei, Ben & Jerry. Am înteles că se găseste îngheţată Ben & Jerry la cofetăriile Leonidas din Bucureşti şi intenţionez să confirm zvonul în zilele ce urmează. Până atunci, iată reţeta de Cherry Garcia făcută în casă. Reţeta e parte a provocării Dulce de România a lunii iunie.

Îngheţată de cireşe şi ciocolată


Ingrediente:
– 300 ml lapte
– 200 ml smântână dulce
– 50 grame zahăr (eu am folosit brun)
– 300 grame cireşe
– 1 ciocolată cu lapte (eu am folosit amăruie şi a ieşit crunchy)
– 2 ouă (eu nu am folosit, neştiind cât de proaspete sunt cele din frigider)

Preparare:
Ouăle fac îngheţata mai pufoasă însă dacă nu aveţi ouă proaspete de ţară în frigider, vă recomand să nu le adăugaţi deloc. Sunt şanse slabe ca un ou crud să conţină salmonella dar nu m-am riscat.

Dacă foloseşti ouă, bateţi-le spumă, cam 3-5 minute. Cu un tel, amestecă laptele, smântâna şi zahărul (eventual ouăle) până cel din urmă se dizolvă. Pune compoziţia într-un castron de plastic şi dă-l la congelator 1 oră.

În paralel, scoate sâmburii cireşelor (eu i-am scos cu un băţ din bambus pentru frigărui) şi taie-le felii. Toacă şi ciocolata mărunt şi pune-o cu cireşele în frigider.

Dacă aveţi o maşină de îngheţată, urmaţi instrucţiunile producătorului. Dacă nu, scoate castronul din frigider, ia lichidul îngheţat de pe margini şi amestecă-l cu restul compoziţiei. Adaugă cireşele şi ciocolata în îngheţată şi pune castronul din nou în congelator.

După încă o oră, amestecă bine îngheţata până obţii o compoziţie uniformă. În acest moment, poţi să o serveşti sau, dacă e prea moale, o mai pui la fridiger 30 minute. E uşoară, nu prea dulce iar combinaţie de cireşe şi ciocolată e genială. Enjoy!
Comentarii la acest articol

  • O inghetata de vis !! Ma bucur tare ca te-au tentat ciresele si-ti multumesc frumos pentru participare!! Ador inghetata cu cirese, dulce acrisoara. racoroasa de vara! pana acum am pregatit-o si eu tot cu mixerul.. dar azi mi-a adus ‘mosul’ un aparat de inghetata )) Abia astept sa o incerc asa.. O zi faina Bogdan!

    • Frumos cadou, ai grija sa nu-l folosesti prea des :) O zi frumoasa si tie!

Comentează si tu

Read more:
Scaloppini de viţel cu sos de capere

Pentru postul de astăzi, vom face un mic exerciţiu de imaginaţie. Mai exact, va trebui să vă imaginaţi că în...

Close