Hummus cu sfeclă roşie şi seminţe de pin

Sfecla roşie e o legumă pe care o folosesc din ce în ce mai des în bucătărie în ultimul timp, deşi până acum doi-trei ani nici nu făcea parte mai deloc din meniul meu zilnic. Nu e chiar cea mai aspectuoasă legumă şi nici nu aş putea spune că te cucereşte din prima prin gust. Dar, ca şi alte legume urâte, e tare sănătoasă şi are un gust “pământesc” (earthy adică) care mie-mi place mult. Coaptă şi amestecată într-un hummus, iese un dip perfect pe care-l poţi servi ca fel principal sau aperitiv. Iar culoarea roz a hummusului cred că îi va convinge pe cei mici din familie să îl încerce. Iar dacă vreţi o aromă mai intensă de usturoi fără să ardă limba sau să parfumeze respiraţia, vă recomand să coaceţi o căpăţână mică de usturoi odată cu sfecla şi să o amestecaţi la final în locul celor 2 căţei.

Reţetă hummus cu sfeclă roşie şi seminţe de pin

hummus cu sfecla rosie

Hummus cu pin si sfecla rosie

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 1 hour

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 2 sfecle mici
  • 1 cutie boabe năut (400g)
  • 2 linguri tahini
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lămâie
  • 2 linguri seminţe de pin
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 200C. Înfăşoară sfecla în folie de aluminiu şi coace-o pentru aprox. 1 oră. Alternativ, poţi fierbe sfecla pe aragaz, testând cu o scobitoare dacă s-a înmuiat.
  2. Când sfecla e gata, decojeşte-o şi taie-o bucăţi.
  3. Într-un robot de bucătărie, mixează boabele de năut cu tahini, sfecla, usturoi, puţină coajă rasă de lămâie, adăugând zeamă de lămâie, sare şi piper după gust. Adaugă ulei de măsline şi/sau sucul din conserva de năut pentru a ajunge la consistenţa dorită.
  4. Serveşte cu seminţe de pin rumenite în tigaie şi/sau feta pe pâine sau lipie. Enjoy!

hummus rosu

Foto de Andrei Chiş



Comentarii la acest articol

  • Ma declar fan al acestei retete! Yummi

  • amore mio, dar o foto la imprimir e greu sa pui?

    • Nu puneam poza la imprimare ca ma gandeam ca nu o sa arate asa bine imprimata. Dar am inceput sa pun recent poze si la imprimat, arunca o privire pe ultimele retete :)

Comentează si tu

Read more:
Muschiuleţ de porc cu sos de smochine

Mă ştiţi pe mine, nu mănânc de obicei porc, chiar îl evit în majoritatea timpului. Dar aveam o bucată de...

Close