Gem de hibiscus

Jan 31, 2011
Bogdan

Ştiu, din hibiscus se face de obicei ceai. Dar fiind o floare aşa aromată, m-am gândit să încerc ceva diferit. De obicei, floarea se consumă prin Mexic, Cambodia sau Jamaica în cocktail-uri sau chiar în preparate. Combinată cu zahăr, are o gust acrişor asemănător cu merişorul sau zmeura. Pentru mine, a mers perfect ca topping pentru un cheesecake dulce cu ciocolată albă. Gemul rezultat din hibiscus merge şi pe toast cu unt, într-o dimineaţă leneşă de weekend. Merită încercat şi pe clătite.

Reţetă gem de hibiscus

Gem de hibiscus

Timp de gătire: 32 minutes

Ingrediente:

  • 1 cană flori hibiscus
  • 1-2 cană zahăr
  • 1 cană suc de portocale

Preparare:

  1. Pune toate ingredientele pe o oală la foc mediu până dau în clocot. Odată ce a dat în clocot, lasă compoziţia să fiarbă la foc mic pentru 45 minute - 1 oră, amestecând la 5-10 minute.
  2. Odată ce s-a îngroşat compoziţia, las-o să se racească şi pune-o într-un blender 2-3 minute. Gemul astfel obţinut se pastrează într-un borcan steril, la frigider.
  3. Enjoy!


ignoră gemul de capşuni din poză




Comentarii la acest articol

  • Ai folosit flori uscate?

    • Da, flori uscate care se folosesc pentru ceai

Comentează si tu

Read more:
cicoare
Concurs – Tu cum îţi potoleşti foamea?

Tnuva a lansat recent gama Slim, un set de produse lactate cu extract de inulină, o fibră extrasă din cicoare...

Close