Garden party & Electrolux

V-am povestit acum ceva timp despre o foarte plăcută seară în care am gătit alături de alţi bloggeri la Club Cortina. Spre bucuria mea, a venit timpul să revedem într-o formulă îmbunătăţită, la care s-a adăugat câţiva oameni pe care demult îmi doream să-i cunosc. Cu susţinerea Electrolux şi organizarea fără cusur a fetelor de la Golin Harris ne-am adunat cu mic, cu mare, miercuri seara la Club Cortina, în Corbeanca. La întâlnire au participat oamenii din spatele blogurilor Dulcegării culinare, Rețete de suflet, Blog culinar, Placeri simple, Raftul bunicii, Rețete istețe, Chez Mazilique, Le blog piquant, Easy peasy si Bucătar sub acoperire.

Nu puteam să lipsesc de la o asemenea petrecere cu crema blogosferei culinare locale. În ceea ce priveşte meniul, fiecare a fost liber să aleaga câte ceva din portofoliul de rețete. Eu unul am ales un pork teryiaki (va urma reţeta), marinat peste noapte şi făcut la faţa locului pe grătarul poate puțin prea încins. Dacă ar fi fost un premiu pentru cel mai rapid fel, l-aș fi luat eu. Am terminat primul şi asta nu a fost neapărat bine – porcul era mult mai suculent imediat scos de pe grătar dar până să servim l-am pus la cuptor să rămână cald. Cu treaba terminată, am purces la inspectat celelalte preparate cu un stomac care deja dădea semne că pofteşte.

Cam așa arăta cotletele de porc sfârâind pe grătar. Suculent, ușor caramelizat la suprafața și cu un gust fin de usturoi și unul bogat de soia. Parcă totul arată bine cu niște dungi de grătar trase peste, nu?

Toți bloggerii s-au întrecut în a găti bunătăți care de care mai arătoase. Am mâncat aproape de toate și ce nu am mâncat, nu am apucat. A fost un festin mai ceva ca la all-inclusive și niciodată nu am fost mai răsfățat.

Lavinia (Bucătăr sub acoperire) a făcut o salată coleslaw răcoritoare:

Andreea (Gurmandino) ne-a servit suvlaki pe pat de ceapă și o salsa cu legume la grătar și ananas (pentru care nu avem ilustrație)

Brândușa (Rețete de suflet) a făcut cartofi cu chimion, coriandru cu care, eu unul, nu mă înțeleg. Am gustat în schimb din tzatziki-ul făcut de ea, care a fost minunat.

Frigăruile de porc si cușcușul cu stafide și roșii cherry au venit de la Chez Mazilique

Ana (Easy Peasy) a făcut burgeri de curcan iar Elena (Le blog piquant) porumb copt cu unt aromat cu ierburi:

De pe Raftul Bunicii au venit niște cartofi hasselback delicioși:

Mihai (Plăceri simple) a făcut vinete la grătar cu salată grecească și un pui din care n-am apucat să gust, iar Antonina (Dulcegării culinare) a făcut pește marinat și făcut la wok, împreună cu sos tartar din care am prins ulima bucată:

Ultimele dar nu cele din urmă – ciuperci la grătar, cu mozzarella și roșii de la Rețete istețe

La sfârșit, am fost îndulciți cu o genială panacotta și o înghețată de ciocolată.

A fost o seară minunată, pe care aș repeta-o oricând. A doua zi, am trecut pe un prânz minimal ca să mă ispășesc de festinul pe care l-ați văzut. Mulțumesc către toți participanții pentru o așa companie și sper să ne revedem cu bine și altă dată, cu o masă și mai bogată.Comentează si tu

Read more:
Pui balsamic cu clătite turceşti de zucchini

Când îmi va permite buzunarul şi vârsta, voi lua un vas de croazieră care face turul Mediteranei şi voi face...

Close