Fursecuri cu sos de mere şi stafide

Probabil aţi observat lipsa de activitate pe blog în ultima vreme, cât şi pe Facebook. Vă spun deocamdată că îmi stă mintea la altceva şi, anume, la o schimbare importantă despre care voi afla mai multe în zilele ce urmează. Până atunci, vă povestesc despre nişte fursecuri pufoase şi aromate care se fac tare simplu şi sunt perfecte pentru micul dejun, servite alături de un ceai sau o cafea. Ingredientul care le face pufoase este un sos/piure/spumă de mere pe care o găsiţi la Mega şi care merge perfect pe clătite, frigănele sau kaiserschmarrn. Sosul vine într-un borcan mare, aşa că puteţi dubla reţeta cu uşurinţă sau îl puteţi folosi la alte bunătăţi pentru a înlocui untul. Revenind la ale noastre, dacă vreţi ceva delicios de luat la pachet dimineaţa sau de mâncat pe fugă, notaţi-vă reţeta de mai jos.


Fursecuri cu sos de mere şi stafide

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 15 minutes

Porţii: 12 biscuiţi

Ingrediente:

  • 60g unt moale
  • 70g zahăr
  • 150g făină
  • 160g sos de mere
  • 50g stafide
  • 50g nuci mărunţite
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi încălzeşte-l la 200°C/treapta medie spre mare.
  2. Amestecă într-un castron cu un tel untul cu zahărul până devin o cremă, apoi adaugă sosul de mere.
  3. Combină separat ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatlu de sodiu şi scorţişoara apoi adaugă-le la crema de unt şi sos de mere, amestecând bine, apoi pune şi stafidele şi nucile.
  4. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune câte o linguriţă plină din compoziţie în tavă, lăsând o distanţă de 10cm între biscuiţi.
  5. Pune biscuiţi la cuptor pentru 10-15 minute până devin aurii şi formează o crustă pe margine. Lasă biscuiţii să se răcească şi serveşte-i imediat sau păstrează-i în frigider până la 4-5 zile. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • mmmm ce bine arata:) cam delicioase,nu?

  • Acum am bagat la cuptor prima tava, cu prima sarja. Sa vedem ce iese. Dar tot m-ai bagat in ceata putin :) Zaharul, pana la urma, la ce pas se pune ? 2 sau 3 ? Eu l-am pus la 2.

    • Gata! Da, buni rau. I-am facut, pt ca eu sunt mare fan al combinatiei dintre nuca si stafide. Am trisat putin si am adaugat si ceva migdale. Pireul de mere l-am facut in casa, din 3 mere, decojite si curatate de seminte, puse la fiert, scurse si bagate la un robotel de-ala cheap.

      • Data viitoare iti recomand sa cumperi un borcan-doua de piure de mere ca e tare ieftin si merge folosit in multe alte retete.

        Ma bucur ca ti-a placut. Cu ocazia asta mi-ai amintit ca trebuie sa repet si eu reteta, ca-s tare bune pentru micul dejun.

        • A fost mai bun ala facut de mine in casa. Macar stiu ca nu am adaugat nimic in el decat merele, iar de la mere stiu ca sigur am folosit doar merele :) Ala din comert nu vei sti niciodata exact ce e in el. Iar 3 mere ma costa mult mai putin decat borcanul ala :) Data viitoare cred c-o sa adaug si ceva bucati de portocale, cand adaug stafidele.

  • Cam cate bucati ies din cantitatile alea?
    Sa nu crezi ca as fi vreun sac fara fund:), ma interesez asa, informativ. Si de ce trebuie tinute la frigi?

    • Ana, sub titlu pun de obicei si cate portii ies. In cazul asta, sunt cam 12, poate mai putine daca esti generoasa.

      Recomandam sa fie pastrate la frigider ca sa se mentina proaspete. Asta daca nu vrei sa le consumi pe loc :)

  • Ah, da, sint eu aiurita. Mersi.

  • Miam, minunati! Multumesc de reteta, ar trebui sa o brevetezi! Cautam o reteta de biscuiti, ca nu trece o zi fara sa rontai unul-doi cu iaurt si nu gasesc nimic fara ulei de palmier.

    Am dublat cantitatile, ca deh, mai e un mancau in casa in afara de mine :), in loc de nuci am folosit un amestec de nuci, nuci caju alune de padure si migdale care lancezea prin dulapuri din decembrie, dar sa stii ca mi-au iesit mult mai multi decat tie. Tu trebuie sa fi folosit o lingurita maaare de tot. Mie mi-au iesit, din cantitati duble, vreo 28 – ar fi trebuit 24, nu? sau sunt eu mai zgarcita decat imi inchipuiam :) – si inca mai sunt vreo 12 care isi asteapta randul la cuptor.

    • Ana,

      In ceea ce priveste portionare, eu cred ca am avut o mana tare generoasa. Dar oricum ma bucur ca ti-au placut. Si daca vrei sa mai folosesti sos de mere in dulciuri, ti-as recomanda o alta reteta faina – fudge brownies. Spor :)

  • Abia astept sa le incerc si cu spuma de caise, de catina si, preferata mea, spuma de mango de la DM (aici i se spune compote spumei asteia, nu stiu pentru ce motiv). Daca vrei, iti dau la schimb o reteta care mie (si nu numai) imi place foarte mult, cornulete flamande cu unt si stafide, dintr-un aluat care seamana cu cel de cozonac.

    • Nu stiam ca exista spuma de catina. De fapt, credeam ca numai la noi creste catina. In alta ordine de idei, daca dai de un Albert Heijn pe acolo, au niste spume (sau compoturi, cum le zic ei) foarte variate: fructe de padure, rubarba, mango cu fructul pasiunii etc. Am vazut unul prin Antwerp; nu stiu daca stai prin apropiere.

      Lasa-mi si reteta, o aduc la inventar :) Mersi!

  • Exista in Germania – apropo, daca ti se face vreodata dor de vreun gust de-acasa, sint mari sanse sa il gasesti in Germania – am gasit acolo pana si castraveti murati in apa cu sare si marar, cum facea bunica, si asta intr-un supermarket normal. Mai gasesti hrean conservat demential de bun, ardei importati din Ungaria, cu gust cam ca ai nostri – asta doar vara, ciolan pentru iahnie de fasole (da, stiu… :), fasole boabe, mac… Au si mici, dar eu nu cumpar niciodata, nu cumparam nici acasa. Interesant despre spumele alea, eu ador tot ce e cu fructul pasiunii, cu rubarba am vazut si aici. Iti scriu reteta in formularul de la Contact.

  • Ti-am trimis reteta, sa stii, la adresa salut@blogculinar.ro. Nu am putut folosi formularul din cauza ca nu ii placea ceva la cum introduceam eu cifrele si literele alea, nu reuseam sa le introduc ca lumea.

    • Am primit, mersi fain!

Comentează si tu

Read more:
Smoothie cald de gutuie cu scorţişoară

Iarna se încăpăţânează să mai rămână pe la noi şi odată cu constatarea asta, îmi suflu nasul cu gândul la...

Close