Fursecuri de sfeclă roşie cu ciocolată şi nuci

Dec 9, 2011
Bogdan

Probabil o să te dezguste puţin ideea de sfeclă roşie în dulciuri, dar dacă îţi place tortul de morcovi, probabil îţi vor plăcea şi următoarele fursecuri. Nu sunt cele mai clasice dulciuri şi nu cred că îi veţi convinge prea uşor pe ceilalţi să le guste, dar sunt o experienţă interesantă pentru papile. Gustul de sfleclă se simte uşor şi e mascat de ciocolată şi ghimbir, iar textura crocantă e dată de nucile de deasupra.

Reţetă fursecuri de sfecla rosie cu ciocolata si nuci


Ingrediente:
– 1 cană făină
– 1 sfeclă mică
– 1 ou şi 2 albuşuri
– 2 linguri cacao
– 1 linguriţă ghimbir pudră
– 1 linguriţă praf de copt
– 1/2 linguriţă sare
– 1 ciocolată ruptă în bucăţi mici
– 2 linguri unt
– 3 linguriţe ghimbir proaspăt tocat
– 1/2 cană nuci
– 1/2 cană zahăr brun

Preparare:
Curăţă, rade mărunt sfecla roşie şi apoi scurge-o de suc. Porneşte cuptorul la 175˚C şi lasă-l să se încălzească.

Într-un castron, bate cu mixerul untul şi zahărul până devin o cremă. Cerne peste unt făina, cacaua, ghimbirul pudră, praful de copt şi sarea apoi amestecă totul. Bate ouăle spumă şi adaugă-le la compoziţie.

În continuare, adaugă sfecla rasă, ciocolata tăiată bucăţi şi ghimbirul proaspăt tocat, încorporând cu grijă ingredientele în aluat.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugă câte 1 lingură din aluat per fursec şi presară puţină nucă pe deasupra. Lasă loc între fursecuri pentru că se vor întinde la copt. Pune tava în cuptor pentru 15-20 minute sau până sunt ferme şi uşor tari pe margini. Serveşte la micul dejun cu un ceai cald. Enjoy!




Comentarii la acest articol

Comentează si tu

Read more:
Sufleu de ciocolată, cald şi pufos

Urăsc frigul şi iarna, mai ales din cauza ultimelor zile care au reuşit să-mi îngheţe toate extremităţile. Când văd ce...

Close