Fursecuri mexicane de nuntă

Dec 13, 2012
Bogdan

Săptămâna mexicană trebuia terminată cu ceva dulce, ca orice masă copioasă. Iar eu am căutat mult şi bine după un desert cu tentă mexicană, dar am dat numai peste versiunea lor de gogoşi (churros – cam graşi) şi tortul cu 3 feluri de lapte (3 leches – care prea semîna cu un chec). Într-un final am ales nişte fursecuri simple, crocante şi untoase. Le-am adăugat puţin merişor uscat să nu pară aşa grase, dar parcă au ieşit puţin prea sfărâmicioase. Nu am avut prea multă experienţă cu aluaturi doar pe bază de unt şi făină în afară de pate brisee, aşa că dacă aş repeta reţeta, aş adăuga câteva gălbenuşuri ca să lege totul mai bine. Ceea ce vă recomand şi vouă, în caz că nu vă plac fursecurile sfărâmicioase.

Reţetă fursecuri mexicane cu nuci

fursecuri cu nuca si unt


Fursecuri mexicane de nuntă

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 25-30 fursecuri

Ingrediente:

  • 1 cană nuci
  • 1 cană făină
  • 1 vârf scorţişoară măcinată
  • 1/4 cană zahăr
  • 125g unt moale
  • zahăr pudră, pentru finisat

Preparare:

  1. Macină făina, nucile, zahărul şi scorţişoara într-un robot de bucătărie până obţii o compoziţie nisipoasă.
  2. Adaugă untul moale şi pulsează de câteva ori apoi scoate aluatul din robot, formează o bilă şi înfăşoar-o în plastic. Răceşte aluatul cel puţin 1 oră.
  3. Când aluatul s-a răcit, porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 160C.
  4. Formează biluţe din aluat de mărimea unei nuci mari şi pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  5. Coace fursecurile pentru 20-30 minute, rotind tava la jumătatea timpului de coacere. Când sunt reci, tăvăleşte-le în zahăr pudră. Enjoy!

Note/observaţii:

Pentru fursecuri mai ferme, adaugă 2 gălbenuşuri odată cu untul.

fursecuri mexicane

Foto de Andrei Chiş


Comentează si tu

Read more:
Cereale cu scorțișoară și cocos (fără gluten & zahăr)

Nu am prea gătit vara asta din cauza comodității - zeci de salate, carne la grătar sau mese în oraș...

Close