Fudge brownies cu dulce de leche

Apr 12, 2012
Bogdan

Salut, mă numesc Bogdan şi sunt chocoholic!

Nu glumesc, câteodată visez cu ochii deschişi la prăjituri ciocolătoase, la tablete de Godiva sau la o felie de tort cu blat, glazură şi cremă de ciocolată. Obsesia asta nu e întotdeauna sănătoasă, dar în majoritatea cazurilor o calmez cu o doză mică, adică o tabletă de ciocolată amăruie. Iar când asta nu se poate, se întâmplă ce veţi vedea mai jos. Brownies-urile de mai jos sunt o variantă mai pufoasă şi mai uşoară a reţetei clasice de brownies, în care untul a fost parţial înlocuit de sos de mere iar cantitatea de făină a fost redusă considerabil. Dacă ar exista nori de ciocolată, probabil ar semăna tare mult cu aceste cubuleţele ciocolătoase. Îţi îndulcesc seara după o zi stresantă, îţi înseninează dimineaţa sau îţi pune un zâmbet larg pe buze când le împarţi cu cineva special. Desigur, ele sunt bune şi singure, dar când adaugi dulce de leche, plăcerea se dublează. De mâine începe mini vacanţa de Paşte, aşa că las cu aceste cubuleţe de ciocolată şi vă urez Paşte fericit alături de cei dragi!

Reţetă fudge brownies şi dulce de leche

Fudge brownies cu dulce de leche

Timp de pregătire: 15 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 9-12

Ingrediente:

  • 4 linguri unt
  • 1/3 cană făină
  • 2/3 cană cacao
  • 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/2 cană zahăr brun
  • 2/3 cană sos/piure de mere
  • 1 ou mare
  • 1 linguriţă extract/esenţă de vanilie
  • Pentru dulce de leche
  • 1 cutie lapte condensat

Preparare:

  1. Pentru dulce de leche, fă o gaura mică în capacul unei cutii de lapte condensat, înfăşoar-o cu un prosop apoi pune-o într-o oală mare cu apă. Lasă oala la fiert 2h30min, maxim 3 ore. Vei obţine astfel dulce de leche, o cremă de caramel delicioasă, ce se poate păstra la frigider chiar şi o săptămână.
  2. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 170C sau treapta medie spre mică. Unge o tavă dreptunghiulară cu unt.
  3. Topeşte untul la foc mic apoi transferă-l într-un castron şi amestecă-l cu cacaua.
  4. În amestecul călduţ astfel obţinut adaugă sosul de mere, zahărul, vanilia apoi oul şi combină-le cu un tel. Să ai grijă ca amestecul să nu fie fierbinte când adaugi oul!
  5. Adaugă la compoziţie făina, bicarbonatul de sodiu şi sarea şi amestecă bine.
  6. Transferă compoziţia în tavă, nivelând-o bine cât să aibă înălţime de 2-3 cm şi pune tava în cuptor pentru 20 minute. Brownies-urile ar trebui să rămână puţin umede, dar ferme.
  7. Lasă-le să se răcească şi serveşte-le imediat cu dulce de leche sau păstrează-le într-un recipient închis ermetic, în frigider, pentru 4-5 zile. Enjoy!

Note/observaţii:

Poţi înlocui sosul sau piureul de mere (care se găseşte la Mega) cu piure de dovleac, cartofi dulce sau castane.

 




Comentarii la acest articol

  • Sincer si eu sunt chocoholica :D
    Intotdeauna ma atrag mai mult retetele care au in compozitie cioco, iar aceasta reteta este ideala! :)
    Sarbatori Fericite!

  • arati bine Fudge! :))

  • O daaa!!! Delicioasa combinatie!!! Se vede ca esti fan negrese ;) Sarbatori minunate, Bogdan!!

    • Multumesc la fel, Anto! Toate cele bune! :)

  • Iti doresc sa ai un Paste luminat, linistit si cu ganduri bune. Hugs.

    • Multumesc, Brindusa. Sper ca ai avut unul cel putin la fel :)

  • Delicios!
    Sarbatori Fericite Bogdan

    • Sarbatori fericite fetelor! Toate cele bune!

  • Dar daca nu am chef sa astept pana se face dulce de leche pot sa il inlocuiesc cu lapte condensat? Sau cu frisca?

    • Frisca, da. Laptele condensat insa va avea o alta consistenta si va fi mai mult sos decat topping. Sunt bune si simple, asa le-am mancat ultimele 2 dati :)

Comentează si tu

Read more:
Cheesecake cu zmeură, ciocolată albă şi blat de Oreo

Cheesecake-ul e un lucru de care nu pot niciodată să mă plictisesc, fie că este cu caramel sărat, cu ciocolată...

Close