Friptură de porc cu mere sotate şi salvie

Jun 16, 2011
Bogdan

Probabil aş fi refuzat acest fel de mâncare, dacă mi l-ai fi oferit acum un an. Acum s-a mai schimbat situaţia – odată cu blogul culinar, mi-am mai deschizat şi orizonturile în ceea ce priveşte gusturi şi arome. Sigur, nu o să încep să fac foietaje cu margarină sau budinci din prafuri instant, dar sunt dispus să mai încerc ocazional lucruri pe care le-aş refuza prima dată. Friptura aceasta de porc, carne care nu e printre preferatele mele, s-a combinat într-un mod surprinzător cu merele sotate şi cu salvia dând o friptură rafinată şi savuroasă.

Reţetă friptură de porc cu mere sotate şi salvie

Ingrediente:
– 4 bucăţi muşchi de porc
– 1 cană suc de mere
– 1 linguriţă paprika
– 2 linguri zeamă lămâie
– 3 mere
– 3 linguri zahăr (eu am folosit brun)
– 2 fire salvie proaspătă (10-15 frunze)
– 2 linguri unt
– ulei de măsline, sare
– piure de cartofi (opţional, ca garnitură)

Preparare:
Pune friptura de porc la marinat în zeamă de lămâie, suc de mere, paprika şi puţin sare timp de minimum 10 minute.

Taie câteva frunze de salvie chiffonade/făşii. Curăţă merele de coajă şi seminţe şi taie-le cubuleţe. Pune-le într-o tigaie antiaderentă şi căleşte-le 2 minute în unt, după care presară zahărul. Lasă-le 5 minute pe foc, amestecând să nu se ardă. Ia-le de pe foc, presară fâşiile de salvie şi pune merele sotate deoparte.

Încălzeşte puţin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşte câteva frunze de salvie pentru a aroma uleiul. Scoate carnea de la marinat şi prăjeşte-o cam 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumeneşte.

Lasă friptura să se odihnească pe o farfurie, acoperită cu folie de aluminiu 5 minute. Serveşte friptura cu merele sotate, salvia crocantă şi, eventual, piure de cartofi. Enjoy!Comentează si tu

Read more:
Dulceaţă de lime, lămâie şi ghimbir

Îmi place lime-ul la nebunie şi, după tarta cu lime, tot voiam să-l încerc şi în alte reţete. Am găsit...

Close