5 filme preferate cu şi despre mâncare

May 31, 2011
Bogdan

Fiindcă îmi plac filmele, să gătesc şi să mănânc lucruri bune, vreau să vă împărtăşesc câteva filme bune cu sau despre mâncare pe care le-am urmărit cu plăcere de-a lungul timpului. Poate într-un alt post, facem schimb şi de nişte titluri de seriale cu şi despre mâncare. Cu siguranţă va fi o listă mai lungă decât această. Aşadar, dacă vreţi un film bun de văzut în timp ce savuraţi un desert de-al meu, urmăriţi lista de mai jos.Chocolat – Un film puţin siropos, dar fascinant despre o femeie care ajunge într-un sătuc franţuzesc conservator şi deschide o ciocolaterie. Chiar dacă l-am văzut deja de câteva ori, tot îmi vine să salivez de fiecare dată când văd cum face acele bomboane de ciocolata catifelate.

Julie & Julia – Un film despre bucătăria franţuzească, aşa cum a fost descoperită de Julia Child în timp ce şi-a scris cartea de bucate şi apoi redescoperită de Julie Powell, o gospodină americană ce-şi propune să gătească într-un an fiecare reţetă din cartea lui Child. Partea cu “Julie” e mai puţin interesantă, dar rolul lui Meryl Streep face tot filmul bazat pe fapte reale şi fascinant nu doar pentru bucătari amatori.

Charlie and the Chocolate Factory – Nu am văzut originalul, dar, din auzite, remake-ul lui Tim Burton e la fel de bun. E un film fascinant din multe puncte de vedere, de la efecte vizuale până la Willy Wonka, pe care Johnny Depp îl interpretează aşa bine. Ce face filmul şi mai captivant este lumea de dulciuri din film care ar face orice adult sau copil invidios pe cei ce vizitează fabrica de ciocolată.

Ratatouille – Poate cel mai popular film din listă pe care mulţi dintre voi îl ştiţi deja e Ratatouille, povestea animată a unui şobolan ce aspiră să fie bucătar. Animaţia e perfectă şi povestea simplă dar captivantă reuşteşte să suprindă pasiunea de a găti.

Supersize me – Deşi diferit faţă de titlurile mai sus enumerate, Supersize me este un film realist şi înfricoşător despre mâncare, anume McDonalds. Personajul principal vrea să ilustreze efectele dăunătoare ale fastfood-ului ţinând o dietă numai cu produse McDonalds timp de 30 zile. Filmul te va face aproape sigur să renunţi la orice fastfood şi să-ţi revizuieşti obiceiurile alimentare actuale. Deşi filmul ilustrează mai mult societatea americană, nu pot să nu mă gândesc că aşa ceva s-ar putea întâmpla şi la noi în anii ce urmează.

Care sunt filmele voastre preferate cu şi despre mâncare?
Comentarii la acest articol

 • Doar Supersize Me nu am văzut, pe celelalte da și aș adăuga It’s Complicated, tot pentru rolul lui Meryl Streep. Apoi, din alt registru, ar fi Delicatessen și The Cook the Thief His Wife & Her Lover. Cămara din cel din urmă e memorabilă!

  • It’s Complicated am vazut si, desi nu-i despre mancare neaparat, erau niste retete interesante. Pe celelalte doua mi le adaug pe lista.

 • ai vazut Soul Kitchen?
  cred ca ar putea intra in lista :)

  • L-am vazut, mi-a placut. Nu a fost uber interesant, dar mi-a placut

 • Dintre astea enumerate de tine nu am vazut Chocolat si nici Charlie and the chocolate factory asa ca stiu la ce ma uit in seara asta.
  Un alt film dragut cu si despre mancare ar fi Soul Kitchen. Povestea e simpla si amuzanta iar muzica e geniala.

  • Sigur iti vor placea, mai ales daca-ti place ciocolata. Muzica e unul dintre lucrurile care mi-a placut mult la Soul Kitchen, chiar am luat coloana sonora sa o ascult.

 • Daca iti place Christina Hendricks din Mad Men, poti sa te uiti la “La cucina”. Actiune usor plictisitoare, dar iti vine sa gatesti italian cand il vezi.

  Ar mai fi si Eat, Pray, Love – tot putin siropos, din cate am inteles, dar pe asta n-am apucat sa-l vad.

  • Am incercat sa vad Eat, Pray, Love dar m-am oprit la partea cu “eat”. A fost prea siropos pentru gustul meu. Pun “La cucina” pe lista :)

 • Charlie mi s-a parut usor sinistru, dar Ratatouille e geniaaaaaaaaaaaal :)) Branza cu struguri!!!!

  • Un pic sinistru, dar asta-i stilul lui Tim Burton :)

 • Imi plac filmele, sunt frumoase….

 • Sti cumva niste seriale care sa includa tot tema aceasta despre mancare?

  • Top Chef, MasterChef, Kitchen Nightmares si altele. Voi scrie un post cat de curand cu seriale pe aceasta tema, asa ca stai pe aproape ;)

 • Daca vrei ceva mai fin: Sideways 2004 (http://www.imdb.com/title/tt0375063/) in sfera vinului.

 • Mi-a placut Eat, drink, man , woman. Despre mancare. Despre oameni.

 • Nu l-am vazut pe Supersize me .. Diseara stiu ce fac !

 • Eu am vazut un singur film din lista asta :(

Comentează si tu

Read more:
Batoane de ovăz şi fructe confiate

Aveam o pungă cu fulgi de ovăz care stătea în cămară de ceva timp, aşteptând să fie folosită şi nişte...

Close