Două filme despre industria alimentara de astăzi

Feb 25, 2011
Bogdan

America… ţara tuturor posibilităţilor, unde you too can live the American dream. Iar American dream-ul ăsta vine deseori la pachet cu obezitatea, SUA ocupând un loc fruntaş pe glob la obezitate. Şi nu-i de mirare, după ce veţi vedea cele două filme de mai jos, despre cum se produce fast-food-ul şi efectele consumului său regulat.


Fast Food Nation – Deşi abordează cam multe subiecte pentru o singură tema (imigranţi, cum sunt crescute vitele, cum sunt produşi burgerii, droguri), filmul arată cum ajunge carnea de vită de la vacă pe tava ta. Te va face să te gândeşti de două ori înainte să comanzi un burger. Sau, şi mai bine, să-ţi găteşti singur/ă burger.

Supersize Me – Mi-a plăcut mai multe dintre cele două fiindcă este un documentar despre McDonald’s, porţiile supersize şi efectele asupra sănătăţii. Actorul principal face un experiment în care mănâncă de 3 ori pe zi fast-food, limitându-se doar la exerciţiile făcute de un american obişnuit zilnic. Şi, partea amuzantă, e că nu poate refuza o porţie supersize când este întrebat de casier dacă o doreşte. Efectele sunt alarmante şi cât de cât previzibile – pe lângă kilograme în plus, sănătatea i se deteriorează puţin câte puţin. Trailer-ul nu e aşa interesant, dar filmul este
Comentează si tu

Read more:
Chec lipicios cu curmale şi ciocolată

Vara nu e sezonul cel mai bun pentru un blog culinar. Cum supele se mănâncă mai mult iarna, strugurii toamna,...

Close