Ficăţei la cuptor cu condimente şi vin

Jan 13, 2011
Bogdan

Nu eram mare fan al ficăţeilor probabil pentru că i-am mâncat numai uscaţi şi fără gust (să nu-i spuneţi mamei partea asta). Din acest motiv, nu am prea gătit mâncăruri cu ficăţei. Asta până să încerc o reţetă de ficăţei la cuptor cu vin, condimente şi o garnitură de broccoli. Nu mint când spun că sunt cei mai buni ficăţei la cuptor pe care i-am mâncat vreodată. Deci dacă v-aţi săturat de banalul piept de pui, iată o reţetă pentru ficăţei la cuptor:

Reţetă ficăţei la cuptor cu vin şi condimente


Ficăţei la cuptor cu condimente şi vin

Timp de pregătire: 30 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 2

Ingrediente:

  • 1 kg ficăţei de pui
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 cană vin
  • 1 linguriţă boia
  • 1 linguriţă Fuchs bază pentru mâncăruri
  • 500 ml lapte
  • ulei de măsline, sare piper

Preparare:

  1. Pune ficăţeii la frăgezit şi scurs de sânge în lapte pentru aproximativ 30 minute.
  2. Între timp, taie ceapa şi usturoiul cubuleţe. Scurge ficăţeii de lapte şi pune-i în straturi într-un vas de iena uns în prealabil cu ulei de măsline, presărând pe fiecare strat ceapa, usturoi, boia şi Fuchs. La final toarnă vin peste ei şi dă-i la cuptor la foc mediu timp de 20-30 minute.
  3. Eu i-am servit cu broccoli sotat în unt. Ar fi mers la fel de bine cu piure, cartofi fierţi sau varză de Bruxelles.




Comentarii la acest articol

  • suna foarte bine,sper sa fie la fel de buni pe cat arata de bine!
    am sa incerc si eu cu siguranta

Comentează si tu

Read more:
Supă cremă de conopidă cu pesto de pătrunjel

Nu mănânc conopidă decât rareori, din simplul motiv că-i o legumă monotonă, fără un gust deosebit şi care nu este...

Close