Despre electrocasnice în câteva ponturi

După căutări îndelungate care au durat aproximativ o săptămână (detaliate în postul despre roboţi de bucătărie), m-am decis asupra unui Philips HR1372 de la eMag, dar nu despre asta am să vă vorbesc în cele ce urmează. Ci despre ce am învăţat în astea câteva zile, când m-am uitat după aparatură, lucruri care sper să vă fie de folos când vă hotărâţi să vă îmbogăţiţi bucătăria cu o jucărie nouă.

– Alegeţi mereu brand-ul mai cunoscut, fie că e Electrolux, Philips sau Moulinex. Este un motiv pentru care brand-urile mari au ajuns unde sunt: au experienţă în a realiza produse de calitate, fac asta de mult timp şi o fac bine. Altfel n-ar fi pe piaţă. De exemplu, e o adevărată plăcere să foloseşti un cuptor de la Electrolux, mai ales când faci o pâine bună şi totul trebuie să iasă ca la carte. Şi nu o spun pentru că ne cunoaştem, ci pentru că am avut ocazia să testez produsele lor şi au fost fără cusur.

Minimalismul în bucătărie ar trebui practicat mai des. De fiecare dată când cumpăr ceva, mă întreb dacă într-adevăr am nevoie de acel lucru sau e un impuls de moment. Aşa a fost cazul şi când căutam robot de bucătărie – oare voi ajunge să folosesc toate extensiile cu care vine? Cel mai probabil n-aş fi făcut-o, de asta am decis să nu iau un robot de bucătărie. Mi-am amintit de anul trecut, când am luat un storcător de fructe şi legume pe care nu l-am folosit decât câteva ori, apoi l-am uitat în sertar. N-aş fi vrut să fie la fel cazul şi cu roboţelul.

Mărimea unui aparat e importantă, mai ales când bucătăria nu creşte pe măsura ce o umplem sau când stai în chirie şi trebuie să te muţi o dată la un an, doi. Dezavantajul la un robot de bucătărie e că ocupă mult loc în bucătărie, e greu de spălat şi de trabsoirtat. Iar vasele mari, precum un bolul unui blender de 3L cer ingrediente multe altfel nu îşi fac treaba. Lavinia spunea că nu poţi măcina o mână de migdale în bolul unui robot şi cam aşa e. Rar am avut nevoie de un bol mare pentru că nu gătesc pentru o familie întreagă.

Research, research. Caută modelul aparatelor care te interesează pe Google.com şi citeşte review-urile, fie ele şi în engleză, de la cumpărători.

Sper să vă prindă de folos postarea când vă mai căutaţi gadget-uri pentru bucătărie. În zilele ce urmează, voi pune blenderul în folosinţă cu nişte reţete crăciuneşti aşa că stay tuned!
Comentarii la acest articol

  • Si pan la urma l-ai luat? Eu am Braun in stilul asta, ma descurc cu el. Acum vreau un Kenwood kmx51. Abia astept sa-l am in bucatarie. Oscilam intre Kitchen Aid si Kenwood, diferenta nejustificata din punctul meu de vedere de pret, in timp ce ambele in stadiul basic fac acelasi lucru. Daca ai auzit ceva de rau sau bine de el.. m-ar ajuta un pont ceva. Zi faina!

    • Antonina, am ales Philips-ul si sunt multumit. Pare a fi trainic si rezistent, iar materialul de calitate. Poate vrei sa cauti un model ca KMX51 pe site-ul asta. Mi-a fost recomandat de un alt blogger; au electrocasnice noi si refurbished la preturi ok.

  • Sa-l stapanesti cu spor !! Nu as vrea altceva. Mi s-a pus pata pe kenwood. Il iau de aici http://www.elanko.ro/electrocasnice/aparate-pentru-bucatarie/mixere-blendere-ro/mixer-kenwood-kmx51.html. Am dat deja comanda ;) M-am uitat pe review-uri si pare ok. Abia astept sa-l pun la treaba;)

    • Multumesc, asemenea si tie! Arata tare bine robotelul, sper sa-ti prinda bine. Astept sa citesc despre el pe blog :) Mie inca imi place sa fac aluaturile de mana, asa ca deocamdata am tot de ce am nevoie :)

  • Acest tip de robot l-am achizitionat in urma cu 18 luni si sunt foarte multumita de el.Ai facut o alegere foarte buna!

    • Deocamdata se ridica la nivelul asteptarilor si n-am avut probleme cu el :) Inca n-am folosit toate componentele dar o sa o fac cat de curand.

Comentează si tu

Read more:
Salată rapidă de paste cu ton

Mă uitam zilele trecute la raftul de conserve şi realizam că mai toate conservele de ton conţin ulei vegetal şi...

Close