Despre mine

Sunt Bogdan, absolvent de limbi străine, lucrez în marketing online şi nu am studii gastronomice. Deşi pasiunea pentru mâncare am avut-o dintotdeauna, cea pentru gătit mi-am descoperit-o acum vreun an, când căutam o activitate relaxantă să mă decupleze de la rutină şi stresul cotidian. De la simple sandvişuri şi pui cu legume am ajuns la reţete mai complexe, ingrediente exotice şi o pasiune pentru gusturi, un “foodie” cum s-ar zice. Aceasta-i cronica mea cu reţete, experienţe şi descoperiri pe care vă invit să o descoperiţi.

Blog Culinar este un loc cu personalitate, creat din pasiunea unui gurmandul devota şi a unui bucătar amator (eu şi cu mine). Aici veţi găsi reţete autentice şi sănătoase, cu ingrediente exotice, dar accesibile, in combinaţii intrigante. Pentru escapade zilnice în propria bucătărie, zâmbete şi fel de fel de exclamaţii de mulţumire din partea familiei şi a prietenilor, încercaţi reţetele de pe blog cu încredere.

Pe Blog Culinar nu gătesc de obicei mâncăruri tradiţionale, pentru că tot mama le face mai bine. Îmi place să încerc lucruri noi, fie că e vorba de o salată exotică sau de o reţetă de dulciuri mai deosebită. Bucătăria franţuzească e una dintre preferatele mele şi o mare sursă de inspiraţie, dar îmi place şi cea italiană sau grecească, adica per total zona mediteraneană. Până acum am norocul să particip la cursurile de gătit organizate de La Veranda (primul, al doilea şi al treilea) şi am gătit alături de alţi bloggeri la invitaţia Electrolux şi Golin Harris (întâi în formulă restrânsă, apoi cu o gaşcă mare). Am apărut în Adevărul, Mixtopia, Good Food iar reţetele mele le mai puteţi găsi pe HotNews sau pe Metropotam.

Alte câteva lucruri despre mine, sintetizate în câteva rânduri…

Sunt nebun după: mirosul de busuioc proaspăt (de-aş avea o grădină plină…), pepenele roşu zemos românesc, usturoiul înţepător, untul aromat, fructele de mare, brânzeturile, iaurtul grecesc croissantele şi baghetele franţuzeşti, mic-dejunuri lungi, ciocolata, dulciurile cremoase, cheesecakes-uri, mirosul intens de vanilie, arome discrete, lucrurile făcute cu drag şi pricepere, produsele de ţară, fructele de pădure, cele exotice (maracuja, mango, lichee şi ce voi mai descoperi), soarele, plaja şi ploile scurte de vară. Îmi plac magazinele cu personalitate şi restaurantele care merg mai departe de clasicele paste şi pizza.

Evit cât mai mult şi într-o oarecare măsură mă dezgustă: prăjeala (its fookin bad), margarina (a trecut comunismul), semipreparatele, brânză topită, KFC, McD şi toate rudele lor. Nu-mi plac mâncărurile puternic condimentate, deserturile făcute din prafuri sau cele lipsite de imaginaţie şi asta se reflectă în ce gătesc.

Niciodată nu am făcut blogul pentru câştig financiar, aşa că reclamele ce le veţi vedea pe blog sunt fie experimentale, fie promovează produse ce-mi plac. Nu pot să onorez invitaţiile la evenimentele din Bucureşti sau împrejurimi pentru că nu mai locuiesc acolo, dar pentru alte rugăminţi, colaborări sau sugestii, daţi un mesaj şi vă răspund negreşit.

Îţi mulţumesc pentru vizită!

Disclaimer: toate imaginile îmi aparţin, inclusiv mâncărurile şi deserturile ce apar în poze (asta numai dacă nu a fost precizată o sursă). Reţetele de pe blog sunt adaptate pentru a exclude prăjelile, margarina, conservanţi, arome artificiale sau semipreparate. Nu am făcut cursuri de gătit, aşa că îmi cer scuze pentru eventualele greşeli pe care le comit pe alocuri. Unele legături de pe site pot fi link-uri afiliate, dar părerile sunt proprii.