Cum să calculezi caloriile pentru orice mănânci

Jul 10, 2011
Bogdan

Sunt departe de a fi obsedat de numărul caloriilor sau cum le ard. Mănânc cu cap şi ştiu ce să evit. Dar realizez că uneori în viaţă ar trebui să ţii cont şi de numărul de calorii, mai ales dacă găteşti ceva cu anumite bombe calorice, cum ar fi untul de arahide sau marţipanul. Aşadar, vă dau un secret despre cum să număraţi eficient caloriile din ce gătiţi sau serviţi. Se face instant, fără calculatoare sau efort mental.


Totul se face au ajutorul lui Wolfram Alpha, un motor de căutare inteligent. Să zicem că vrem să calculam câte calorii o porţie de risotto cu creveţi, publicat în trecut pe blog. Luăm ingredientele, cu cantităţile exacte (în grams sau cups) şi le introducem în formularul motorului de căutare în engleză (că aşa pricepe), cu un plus între ele şi apăsăm Enter.

Ar trebui să afişeze totalul caloriilor din aproximativ 4 porţii de risotto, precum şi alte informaţii nutriţionale. Aşadar, o porţie de risotto cu creveţi ar avea 365 calorii, destul de ok pentru o singură masă. Valorile de mai jos ne spun de ce nu trebuie să mâncăm zilnic risotto :)

Ce am mai găsit pe site, printre altele, e că o lingură de unt de arahide are aproape 200 calorii, un Big Mac 500. Nu uitaţi că, după mese copioase, merge perfect o plimbare sau o tură de parc!

Sursă foto: This is why you’re fat (brownie cu munte de îngheţată)Comentarii la acest articol

  • Interesant, nu stiam de asa calculator de calorii

Comentează si tu

Read more:
Dulciuri din Germania – Tort de ciocolată cu cremă de cocos

Pentru început, mă voi scuza spunând că tortul nu este 100% german. În căutarea unui desert nemţesc, nu am găsit...

Close