Crumble cu curmale vegan

Jun 2, 2012
Bogdan

Da, am ajuns cu bine iar zilele astea am terminat şi cu formalităţile. Sunt oficial rezident al Hagăi şi nu-i rău deloc. E un oraş aerisit, foarte verde şi superb de oriunde l-ai privi. Deşi e cam de două ori mai mic decât Bucureşti ca suprafaţă, pare mult mai mare astfel că nu am apucat decât să descopăr centrul. Iar până îmi adun gândurile şi vă fac şi nişte poze exemplificatoare, vă povestesc despre nişte cuburi delicioase cu unul din ingredientele mele preferate: curmalele. Cuburile sunt făcute din numai 5 ingrediente, sunt tare hrănitoare şi nu trebuie să meştereşti prea mult la ele – blenduieşti, amesteci, răceşti. Nu au zahăr, ci multe fibre şi grăsimi sănătoase şi vă recomand să le încercaţi dacă v-aţi săturat de ouă la micul-dejun.

Reţetă crumble cu curmale


Crumble cu curmale

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 1 hour

Porţii: 9

Ingrediente:

  • 1 1/2 cană nuci (sau migdale)
  • 1 1/2 cană ovăz
  • 25 curmale fără sâmburi
  • 1/4 cană ulei de cocos
  • 1/2 cană apă
  • vârf de sare

Preparare:

  1. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Eu am umplut doar jumătate din tava din imagine cu compoziţia.
  2. Într-un robot de bucătărie, macină nucile, ovăzul şi sarea până devin o pulbere fină. Adaugă 10 curmale, pulsează apoi uleiul de cocos şi mai procesează compoziţia vreo 30 secunde.
  3. Păstrează 1/2 cană din compoziţie şi întinde-o pe restul în tavă, tasând-o bine cu degetele. Pune tava în frigider.
  4. Amestecă în robot restul de 15 curmale cu apa şi procesează până se formează o pastă. Întinde pasta peste stratul de ovăz şi nuci, nivelând cu o spatulă.
  5. Presară restul compoziţiei (acea 1/2 cană de mai sus) peste curmale şi apasă uşor cu degetele.
  6. Pune crumble-ul la frigider pentru minim 1 oră, preferabil peste noapte. Taie-l cuburi şi serveşte-l cu ceai sau cafea. Enjoy!

Ca orice mic dejun bun, pătratele astea delicioase au dispărut repede. Ies 9 bucăţi, dar nu vă vor ajunge decât probabil pentru 2 guri flămânde.




Comentarii la acest articol

  • super tare. mi-a lasat gura apa

  • uleiul de cocos poaate fi inlocuit cu altceva?

    • Ulei de cacao. Sau poti folosi unt numai ca va trebui sa coci crumble-ul :)

  • Uleiul de masline nu merge? Intreb si eu, nu dati cu parul, nu ma pricep deloc la gastronomie.
    On a side note, minunata reteta, minunat blog – congratulations!

    • Anca, nu stiu cum se comporta in cazul asta. Probabil va trebui sa coci preparatul si cred ca ti-ar iesi un aluat asemanator astuia. Daca incerci, te astept cu impresii :)

      Multumesc pentru complimente, te mai astept pe aici!

  • Super! Chiar e delicioasa. Obisnuiesc sa mai fac si fructe de padure cu un astfel de crumble deasupra, dar am sa incerc reteta ta cu siguranta.

Comentează si tu

Read more:
Din nou în bucătărie

S-au mai rărit reţetele în ultimul timp şi chiar nu-s mulţumit de mine. Am avut câteva zile în care, din...

Close