Crêpe suzette de cacao cu sos de portocale

Deşi aveam în “caietul de reţete” de mult clătitele acestea, zilele trecute am decis să le fac numai ca să realizez că nu am cum să respect reţeta originală ad litteram. Reţeta clasică de sos presupune flambarea care s-a dovedit imposibilă cu o tigaie de teflon al cărei înveliş n-ar trebui expus focului direct, o lipsă de pregătire în ceea ce priveşte flambatul şi, cel mai important detaliu, o plită electrică. Aşa că am schimbat planurile şi am făcut un sos de portocale rapid pe care orice novice l-ar putea face perfect. Iar puţină cacao adăugată în compoziţia clătitelor dă un gust uşor amărui, intens, care taie din dulceaţa sosului. Desigur, puteţi face şi un caramel pe care să îl stingeţi cu suc de portocale, dar asta depinde de cât de mult sunteţi dispuşi să aşteptaţi desertul.

Reţetă crêpe suzette de cacao cu sos de portocale

Crepe suzette de ciocolată cu sos de portocale

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 8-10

Ingrediente:

    Pentru aluat de clătite
  • 1/2 cană făină
  • 3 linguri cacao
  • 3/4 cană lapte
  • 1/2 cană apă minerală
  • 2 ouă
  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 linguriţă sare
  • Pentru sosul de portocale
  • 5 linguri gem de portocale
  • 1 lingură rom sau Grand Marnier
  • 1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură unt

Preparare:

  1. Pentru aluat, amestecă ingredientele uscate şi cele umede separat, apoi adaugă-le pe cele uscate la cele umede încorporându-le cu un tel.
  2. Lasă aluatul să se odihnească 30 minute apoi coace clătitele într-o tigaie unsă cu puţin ulei. (Eu folosesc un prosop de hârtie îmbibat în ulei cu care ung tigaia).
  3. Pentru sos, topeşte untul într-o crăticioară, adaugă restul ingredientelor şi fierbe sosul până dă în clocot. Ia vasul de pe foc şi acoperă-l până îl vei folosi.
  4. Pentru a servi crepe suzette, împătureşte clătitele calde în două ca un plic şi toarnă sosul peste. Serveşte cu fistic sau felii de portocală. Enjoy!

Foto de Andrei Chiş



Comentarii la acest articol

  • Sosul de portocale pare nemaipomenit. Voi incerca! Multumim pentru reteta

  • super reteta :)

Comentează si tu

Read more:
Cea mai bună supă cremă de roşii

Ş-am sărbătorit zilele trecute o persoană specială cu un meniu decadent şi promiscuu de bun. Supa de roşii ce urmează,...

Close