Cooking Lessons #3 – Sacrificarea homarului

Joia ce a trecut am avut plăcerea de a participa la un nou curs de gătit la restaurantul La Veranda din Crowne Plaza. Şi când spun plăcere, nu exagerez. Ashley Diaz ne-a impresionat şi de data asta cu un meniu surprinzător compus din multe roşii, legume şi fructe de mare. Ploaia s-a dovedit un impediment pentru câţiva dintre participanţi, dar restul am înfruntat vremea morocănoasă şi am ajuns, cu întârziere ce-i drept, la cursul de gătit numărul 3. În cele ce urmează, vă voi arăta ce s-a gătit, vă prezint o reţetă delicioasă şi vă spun cum să pregătiţi un homar.

Seara a început cu un aperitiv format din tempura şi un cocktail care a devenit preferatul meu – din Aperol şi prosecco. Cât timp savuram cele descrise, trei homari se zbăteau fără succes să fugă de pe patul de gheaţa în care aşteptau să fie sacrificaţi. Unul dintre ei parcă m-a fixat la un moment dat şi, fără glumă, îmi făcea cu ochiul. Acesta a scăpat, dar ceilalţi doi au fost sacrificaţi pentru a-şi da contribuţia la un Cioppino stew - o supă/tocană cu biban, homar, midii şi scoici.

Homarul l-a sacrificat apucândul de abdomen şi de coadă şi rotindu-l în direcţii diferite. Am învăţat şi cum se prepară homarul - cleştii având carapacea mai dură se fierb 7 minute, iar coada doar 5. Rămâne abdomenul şi capul, din care se poate face fish stock, adică supă “bază” de paşte.

Înainte de stew, ne-am răcorit după ploaia de afară cu un duo de gazpacho cu roşii în două culori – o supă spaniolă rapidă rece ce va merge perfect pe căldurile ce se anunţă vara aceasta. În timpul cursului, Ashley avea cam 6 tipuri de roşii, printre care roşii galbene şi mov, care deşi arătau interesant nu aveau un gust distinct. Gazpacho-ul e simplu de făcut – iei câteva roşii proaspete, cam aceeaşi cantitate de castraveţi şi o ceapă şi le dai prin robotul de bucătărie sau prin blender până devin un suc dens. Sucul obţinut în urma strecurării e gazpacho-ul pe care îl vedeţi mai jos.

La ultimul fel, am avut un mult-prea-bun ştrudel cu legume (roşii uscate, vinete, ciuperci, sparanghel), îmbogăţit cu unt şi parmezan, puţin peste limita legală, şi servit într-un sos de roşii galbene. Deja mi-am plănuit un astfel de strudel în meniu, aşa că veţi avea parte în curând de reţetă.

Cursul a fost, ca de obicei, o încântare pentru simţuri. Le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie precum şi Cristinei pentru poze. Următorul curs va avea loc pe data de 2 iunie şi va avea ca ingredient principal broccoliul. Urmăriţi pagina de Facebook La Veranda pentru detalii!Comentează si tu

Read more:
Cum să calculezi caloriile pentru orice mănânci

Sunt departe de a fi obsedat de numărul caloriilor sau cum le ard. Mănânc cu cap şi ştiu ce să...

Close