Concurs Electrolux şi o invitaţie

Nov 24, 2011
Bogdan

A trecut ceva timp de la ultimul concurs, aşa că a venit timpul să vă invit la unul nou, de data aceasta cu un premiu dublu. Electrolux şi Blog Culinar te invită să îţi găteşti reţeta preferată în cadrul unui cooking show live ce se va desfăşura în magazinul Flanco din Unirea Shopping Center, Bucureşti. Pe lângă şansa de a găti în faţa publicului reţeta ta preferată, vei fi premiat(ă) cu un set pentru micul dejun, compus dintr-o cafetieră, un toaster şi un ceainic.


Cum participi?
Trimite reţeta ta preferată pe mail, la salut@blogculinar.ro sau posteaz-o în forularul de comentarii de mai jos. Reţeta poate să fie şi de pe blogul personal iar în acest caz puteţi trimite link-ul la postare. Îmi puteţi trimite orice, de la un aperitiv savuros, la un desert cremos. Vă rog doar să includeţi numele vostru complet! Data limită este 28 noiembrie, ora 18:00.

Detaliile concursului:
– Pe lângă trimiterea unei reţete, trebui să puteţi participa alături de mine sâmbătă, pe data de 3 decembrie, începând cu orele 15:00, la cooking show-ul organizat de Electrolux. Aici vei găti reţeta câştigătoare, cu ustensilele şi ingredientele puse la dispoziţie de către organizatori.
– Reţeta trebuie să aibă puţină originalitate şi să nu fie copiată mot-a-mot de pe site-urile de reţete. E ok să ai inspiraţie  de pe alte site-uri, dar adaugă reţetei puţină personalitate!
Reţeta câştigătoare va fi aleasă de mine (Bogdan) şi de doamna Carmen Georgescu, Marketing Manager Electrolux, fiind anunţată pe blog marţi, 29 noiembrie.

Aşadar, baftă la concurs şi nu vă faceţi planuri sâmbătă, 3 decembrie. Chiar dacă nu câştigaţi, eu sper să ne vedem la Flanco să ne cunoaştem şi să gustăm ceva bun. Voi găti împreună cu câştigătorul nişte bunătăţi pe care vi le vom oferi spre degustare.




Comentarii la acest articol

  • Pana cand trebuie trimisa reteta? Banuiesc ca mai devreme de 29, ca sa puteti juriza ??

    • 28, seara. Imi trimiti ceva pe baza de ceai? :)

  • Reteta pentru turta dulce este pe blogul meu, mai jos. Alina Teodora Socolescu

    http://cutiadeceai.blogspot.com/2011/11/crap-la-cuptor-cu-pilaf-de-quinoa-si.html

  • Sa inteleg ca daca nu suntem din bucuresti nu putem
    participa? :(

    • Oana, poti participa insa ar trebui sa fii in Bucuresti pe data de 3 pentru a prepara reteta, in caz ca vei castiga :)

  • Reteta mea este simpla de facut iar friptura iute de mancat!

    Cu siguranta expresiile “la friptura inainte!” dar si “gustos de sa te lingi pe degete” sunt made in Romania la fel este si reteta pe care vi-o propun.

    “Copanele de pui cu garnitura de ciupercute si varza de Bruxelles.”

    Pentru abordare retetei avem nevoie asa:
    1 tava copanele pui (dupa preferinta osate sau dezosate)
    1/2 kg de ciupercute champignion
    1/2 kg de varza de bruxelles
    1 ceapa mica
    100 ml de vin alb
    ulei
    100 gr unt
    3-4 foi de dafin
    2 mere
    condimente
    sare si piper
    … si un aragaz bun…

    Se iau copanelele se curata bine cu apa calduta. Se tapeaza un vas de yena cu unt. Se taie merele feliute si se aseaza copanele de pui pe patul de mere. Se adauga condimente dupa gust, doua foi de dafin si se pune la cuptor la temperatura potrivita vreme de 50 de minute.
    Separat, se curata ceapa in cubulete mici mic si se lasa la prajit intr-o tigaie cu ulei usor incins pana se rumeneste binisor. Apoi adaugam ciupercutele curatate si taiete cuburi mai mari, foile de dafin dar si varza de bruxelles taiata in patru (intai pe jumatate apoi inca o data pe lungime). Se lasa vreme de 20-30 de minute pana se incheaga, avand grija sa amestecam din cand in cand, in sensul acelor de ceasornic :) La urma adaugam condimentele dupa gust si vinul alb – si lasam sa se patrunda bine in sos. Ne intoarcem la cuptor dupa 50 de minute si scoatem copanelele bine rumenite. Le punem pe farfurie adaugam sosul de ciupecute si varza de Bruxelles, si va dorim pofta buna! Puteti servi dupa gust un pahar de vin alb demidulce.

  • reteta mea sporul femeii—————pulpa de porc unsa cu branza topita apoi tavalita prin pesmet si pusa la fript la cuptor

  • Succes participantilor!

  • Cel mai rapid, usor si gustos desert este pt. mine Tortul de mere.
    8 mere ionatane, 5 oua, 5 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 1/2 pachet de unt sau margarina.
    Se iau merele se curata de coaja se scot samburii iar in locul samburilor se pun cateva visine din dulceata sau chiar gem. Se aseaza merele in cratita iar deasupra de taie fasii (ras cu cutitul) untul sau margarina (ce doriti sa puneti), se introduce la cuptor pana se inmoaie putin merele. Separat se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile, apoi zaharul si faina. Aceasta compozitie se toarna in cratita peste mere. Se introduce la cuptor iar cand blatul s-a rumenit il scoatem si imediat il rasturnam pe un platou. Daca merele sunt proaspete si zemoase nu mai este nevoie de sirop, daca nu se poate face un sirop si se insiropeaza (rece) tortul. Deasupra se imbraca cu frisca si se decoreaza dupa bunul plac, ornamente din comert, bombonele, fructe din dulceata scursa, sau se rade ciocolata menajera. Se introduce la cuptor. Va spun ca este o minune de desert, ieftin, rapid si este savurat cu placere de toata lumea si totusi mai natural…. fara multe esente, aditivi etc.
    Va doresc pofta buna, merita incercat, va va placea cu siguranta.

  • Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau prajiti in tigaie ca gogosile, acesti papanasi copti in cuptor o sa vi se para niste turtite ciudate, dar sunt extrem de deliciosi (va asigur!), mai ales daca alegeti o urda proaspata si buna; iar cu smantana si dulceata de cirese deasupra sunt foarte apetisanti! In plus sunt atat de usor de facut… ca si unui incepator in “ale bucatariei” o sa i se para floare la ureche.

    Ingrediente ( pentru 4 papanasi):

    – 400 g urda proaspata, afanata;

    – 2 oua;

    – 5 pliculete zahar vanilat;

    – 1 lingura cu varf zahar pudra;

    – 3 linguri de gris;

    – un praf de sare;

    – 200 g smantana;

    – dulceata de cirese ( sau visine sau ce-o fi, dupa pofta inimii);

    – hartie de copt si putin ulei de uns tava.

    Se amesteca urda cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si grisul si se amesteca bine din nou. Se lasa compozitia la rece pentru o jumatate de ora, ca sa se topeasca zaharul si sa se umfle putin grisul.
    Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei.

    Dupa ce s-a odihnit compozitia, o scoatem din frigider si facem din ea 4 turtite, pe care le asezam frumos in tava; inainte de a le aseza in tava, le tavalim putin prin gris.
    Dam la cuptor circa 40-45 de minute. Dupa ce ii scoateti, o sa se mai dezumfle , cel putin la mine asa s-a intamplat.

    Sunt tare frumusei!!
    Se servesc imediat cu smantana si dulceata de cirese deasupra!
    Sunt extraordinari de buni, imi plac mai mult decat papanasii traditionali! Voua cum vi se par, ati incercat asa?

  • Am uitat sa zic cum se numeste reteta: Papanasi copti la cuptor.

Comentează si tu

Read more:
Ghidul de fructe exotice al gurmandului

De când am găsit prima dată fructul pasiunii acum aproape un an în Cora, gândul mi-a rămas la el. De...

Close