Coajă de lămâie confiată

Fiindcă am pregătit o cantitate mare de limonadă pentru un grătar fain, m-am gândit că ar fi păcat să irosesc coaja de lămâie. Confierea se face relativ repede și fără incidente, dacă nu cumva uiți cât de fierbinți pot deveni lichidele care conțin mult zahăr. Mi-am ars puțin limba și un deget dar m-am învățat minte să nu mai gust fără să gândesc :) Coaja de lămâie confiată e perfectă pentru decorarea deserturilor și pentru aromarea unor prăjituri care cer coajă de lămâie, cum ar fi checul cu curmale. Aceeași rețetă poate fi folosită și pentru confierea coajei de lime, de portocală, mandarine sau grapefruit.

Rețetă coajă de citrice confiată

Ingrediente:
– coajă de la 3-4 lămâi, preferabil bio
– 2 căni zahăr + încă puțin pentru decor
– apă

Preparare:
Presară lămâile cu bicarbonat de sodiu, acoperă-le cu apă rece şi lasă-le 10 minute pentru a se curăţa de pesticide. Curăță lămâia de coajă, evitând partea albă, și tai-o felii. Pune apă la fiert și când a dat în clocot adaugă cojile de lămâie. După un minut de fiert în apa opărită, strecoară coaja de apă și trece-o pe sub un jet de apă rece.

Combină zahărul cu 2 căni de apă într-o crăticioară și las-o pe foc mediu 2 minute, până zahărul se dizolvă. Adaugă coaja de lămâie, micșorează focul și las-o în sirop 30 minute.

Cu o paletă, pescuiește coaja din sirop, scurge-o bine și pune-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt să se răcească sau într-o sită mare. Când siropul s-a răcit, tăvălește coaja de lămâie prin zahăr și transfer-o într-o casoletă, la păstrat. Cătălina are aici o reţetă mai complexă pentru confiat mandarine care merită încercată.
Comentarii la acest articol

  • Se poate pastra mai mult timp coaja de lamaie confiata ? Va multumesc.

    • Hey Ina! Teoretic, fiind zaharisita, ar trebui sa se pastreze fara probleme cateva saptamani.

Comentează si tu

Read more:
Umm Ali (budincă de pâine egipteană)

Nu ştiu cum e la voi în weekend-uri, dar eu încerc să mi le petrec cât mai mult afară din...

Close