Ciorba de fasole a mamei

Sep 2, 2012
Bogdan

Dacă e o mâncare ce-mi lipseşte aici, aceea e mai mult ca sigur ciorba. Nu o găsesc în majoritatea meniurilor şi când e prezentă, e făcută din prafuri la plic şi n-are un gust prea bun. Dacă cumva te loveşte pofta de ciorbă pe meleaguri olandeze nu prea ai ce să faci în afară de dizolvat prafuri în apă – nu găseşti rădăcină de ţelină sau păstârnac pe nicăieri. Dar, din fericire, una dintre ciorbele mele preferate, cea de fasole, se face şi cu ingrediente mai comune care se găsesc prin toate magazinele. Reţeta de mai jos e cea pe care o făcea mama de când eram mic şi care îmi aduce aminte de fiecare dată de casă. Dotat cu mărarul şi câteva legume din magazin, precum şi fasolea adusă de acasă, am purces la refacerea uneia dintre mâncărurile preferate. Aşa că atunci când aveţi poftă de un gust familiar, notaţi-vă reţeta de mai jos!

Reţetă ciorbă de fasole


Ciorba de fasole a mamei

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 40 minutes

Porţii: 4-6

Ingrediente:

  • 1 cană fasole
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri mărar tocat
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • sare, piper

Preparare:

  1. Pune fasolea la înmuiat peste noapte în apă cât să o acopere.
  2. A doua zi, pune fasole la fiert şi când dă în clocot, schimbă apa şi dă-o din nou în clocot.
  3. Separat, căleşte în puţin ulei de măsline 1 ceapă tocată mărunt până devine translucidă şi gălbuie, apoi adaugă ardeiul şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Când legumele s-au înmuiat, adaugă-le în fasolea care fierbe.
  4. Taie cealaltă ceapă cubuleţe şi adaug-o în apa care fierbe.
  5. Când fasolea s-a înmuiat, cam 30 minute, ia-o de pe foc, apoi adaugă pasta de roşii, cimbrul uscat şi mărarul tocat. Adaugă sare şi piper după gust.
  6. Serveşte cu pâine rumenită şi murături sau o salată de ceapă frecată cu puţină sare. Enjoy!




Comentarii la acest articol

  • Exact asa imi place si mie ciorba de fasole, cu paine prajita si castraveti murati…o nebunie! :)

  • Perfecta!
    Aproape identic o facem si noi, destul de des

  • Una din mancarurile mele preferate!
    Te-ai dus acolo cu fasole de acasa? LOL

  • una din mancarurile mele favorite:)…o sugestie: in loc de marar, inainte de a lua de pe foc, puneti tarhon din otet, tocat, precum si o lingura doua din otetul in care sta tarhonul…e altceva!:). bineinteles, pt carnivori, merge la fiert si ceva afumatura porcina:)

  • Lipseste albitura, merge bine printre ceapa, morcovi si ardei gras.
    Si da,cum spune si @sile afumaturaaa !!

Comentează si tu

Read more:
prajitura de ciocolata la microunde
Prăjitură de ciocolată la cană (gata în 5′)

Înainte să-mi aruncaţi priviri dezaprobatoare la ideea de microunde, să ştiţi că nu îl folosesc de obicei. La fosta casă...

Close