Cină cu Electrolux

May 26, 2011
Bogdan

După ce am trecut pe la câteva cursuri de gătit şi am exersat mult în bucătăria proprie, a venit timpul să-mi pun în practică cunoştinţele acumulate de-a lungul anilor. Marţi, la club Cortina din Corbeanca, am avut de îndeplinit o sarcină nu chiar uşoară – să gătesc pentru 10 oameni una dintre reţetele mele. Recordul anterior era un meniu din 3 feluri pentru 8 persoane (supă cremă de roşii, lasagna şi cheesecake). Am avut plăcerea să gătesc un risotto cu şofran şi creveţi într-un loc impresionant, să cunosc nişte oameni minunaţi şi să văd cum funcţionează un cuptor de ultimă generaţie, cu care l-aş înlocui oricând pe al meu.

Seara a început cu nişte scones delicioase făcute de fermecătoarea gazdă Carmen Georgescu de la Electrolux, savurate în timp ce inspectam plitele cu inducţie şi cuptoarele, 7 la număr, unul mai dotat decât altul. Dintre acele cuptoare, am reţinut unul care funcţiona pe autopilot – selectezi ce vrei să găteşti (carne de pui, porc, vită sau prăjituri) şi îşi făcea treaba fără să-ţi baţi capul cu temperaturi şi timpi de coacere. Plita pe care am gătit risotto-ul avea 10 trepte de căldură la care ajungea instant şi care încălzeau doar vasul, nu şi plita în sine. Mi-am zis că atunci când mă mut în casa mea, voi avea două aparate ca acestea.

Familiarizându-ne cu echipament şi cu ustensile, am trecut la acţiune. Eu emoţionat până la lacrimi tăiam ceapa, Andreea (Gurmandino) pregătea minitartele cu ton, roşii şi mozzarella iar Antonina (Dulcegării culinare) un Mississippi mud cake cu cafea, ciocolată şi nuci.

Nu am avut nevoie de cuptor, dar mi-a revenit sarcina de a amesteca în continuu un kilogram de orez în timp ce asistenţii mei decorticau 1 kilogram şi jumătate de creveţi. Dacă nu pun la socoteală puţin risotto dat pe dinafară, aş zice că a mers chiar bine.

Nu am ratat ocazia să inspectez “concurenţa”, care făcea la un moment dat trandafiri din marţipan. Desigur, n-am uitat să amestec constant în risotto-ul subsemnatului.

Am început cu aperitivul Andreei, minitartele cu ton, roşii şi mozzarella, o combinaţie tare bună pe care o voi încerca şi eu cât de curând.

Distracţia a continuat cu o porţie generoasă de risotto care a ieşit chiar cum trebuia. Comesenii au fost mulţumiţi şi mă bucur tare mult că le-a plăcut. Porţiile au fost cam mari aşa nu toţi au putut să termine ce era în farfurie.

Tortul s-a dovedit a fi o provocare, fiindcă dacă îl lăsam să se răcească cum trebuie trecea miezul nopţii până să-l gustăm. Antonina a improvizat şi tortul a ieşit perfect, cu un gust ce-mi aminteşte de torturile parfumate pe care le mâncam în copilărie. Plus că blatul a fost umed, chiar cum îmi place mie.

Am petrecut o seară excelentă, cu mâncare bună şi companie plăcută. Am cunoscut nişte oameni fascinanţi şi am trecut o probă de foc, gătind pentru un grup de 10 persoane. A fost o experienţă pe care aş repeta-o cât de curând. Mulţumiri pentru invitaţie şi companie :)
Comentarii la acest articol

 • Super….
  Recunosc sorturile astea si cuptorul si minunata plita cu inductie. Am avut placerea sa lucrez cu ele la un cooking session in iasi. iar din ultima fot am recunoscut-o pe Roxana. :)) Foarte fain.Bravo

  • Multumesc! Sper ca te-ai distrat si tu cel putin cat noi :)

 • Masa aia a vazut numai bunatati de-a lungul timpului! :D

  • Haha, masa dar si invitatii permanenti (GH si Electrolux) :)

 • Felicitari! super meniu si cred ca si foarte delicios :P

  • Totul a fost de nota 10 :)

Comentează si tu

Read more:
Sufleuri de zmeură şi mure

După prima experienţă tare plăcută cu un sufleu de ciocolată, am zis că trebuie să mai încerc nişte variaţiuni pe...

Close