Cidru de mere cald cu mirodenii

Jan 30, 2013
Bogdan

Speram că odată mutat pe lângă Marea Nordului, nu voi avea problemul de genul ţurţuri la geam, extremităţi îngheţate sau alunecat pe gheaţă. Aproape că trecuse iarna fără evenimente majore când văd pe geamul de la birou acum câteva zile cum au început fulgii să danseze de parcă pluteau în loc să cadă. Credeam că o să fie o ninsoare obişnuită aici, cu un strat superficial de zăpadă care dispare a doua zi dar a fost mult mai mult.

Deşi stratul nu a fost mare, autorităţile au fost luate “prin surprindere”, soferii au fost prinşi fără cauciuri de iarnă iau drumurile au rămas în mare parte blocate de unul sau altul căruia îi patina maşina. Bicicliştii, printre care şi subsemnatul, au fost neglijaţi zilele astea – pistele au rămas pline de zăpadă, bicicliştii au început să cadă unul după altul în timp ce transportul public ori s-a oprit, ori s-a umplut ochi. Asta a fost acum câteva zile şi zilele astea am revenit la cele 10 grade cu ploaie, obişnuite în perioada asta.

Cu toate evenimentele astea, vă imaginaţi cum se resimte frigul (-10℃) după zile de iarnă în care am avut 11℃ cu plus mai ales când eşti pe bicicletă şi îţi bate vântul în faţă. În situaţii ca astea, se cer multe lichide calde şi aromate care să trateze membrele îngheţate. Cidrul de mai jos l-am făcut luna trecută, dar cu atâtea reţete ce aşteptau lumina zilei, a fost neglijat pentru zile mai reci de iarnă, când ar fi fost mai potrivit. Are un mix iernatic de condimente, vitamina C de la portocale şi merişor şi poate puţin alcool, în funcţie de dispoziţie şi ora la care este servit. E o schimbare binevenită de la clasicul vin fiert şi cred că sigur o să vă placă.

Reţetă cidru de mere cu mirodenii, merişor şi portocale

cidru cald cu condimente

Cidru de mere cald cu mirodenii

Timp de pregătire: 5 minutes

Timp de gătire: 30 minutes

Porţii: 4-6

Ingrediente:

 • 1 litru suc de mere
 • 500ml suc de merişor
 • coaja de la o portocală
 • 1 bucată de ghimbir de mărimea unei nuci
 • 2 batoane scortişoară
 • 4 bobiţe ienibahar
 • 4 cuişoare
 • felii de portocală şi merişor, pentru garnisit

Preparare:

 1. Pune toate ingredientele într-o oală încăpătoare şi fierbe la foc mic, pentru 30 minute ca aromele să se infuzeze.
 2. Serveşte cidrul cald, cu felii de portocală şi merişor proaspăt sau uscat. Enjoy!

Note/observaţii:

Probabil nu o să găsiţi portocale bio, aşa că pentru a scăpa de pesticedele cu care sunt stropite, puneţi portocala în apă cu 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi lasăţi-o 20-30 minute să se cureţe. Trucul ăsta se poate aplica pentru orice fructe sau legume cu coajă.

cidru cu mirodenii
Comentarii la acest articol

 • Diferenta dintre vin fiert si cidru e ca poti sa conduci dupa cel de-al doilea :)

Comentează si tu

Read more:
Lucky find – fructul pasiunii

Nu mă aștept să găsesc fructe exotice proaspete pe la noi prin hypermarket-uri. Poate niște smochine, ananas și eventual 2-3...

Close