Chiftele arăbeşti cu iaurt si seminte de pin

De câteva săptămâni încoace, am început să reduc încet încet cantitatea de carne din meniu. Şi nu că nu mi-ar plăcea, dar parcă te simţi mult mai bine după o masă fără ea. Nu o exclud complet prea curând dar e aşa uşor să o eviţi aici când ai atât de mult opţiuni prin magazin sau prin restaurante. Unde mai pui că găseşti legume în piaţa locală la preţuri de nimic din serele olandeze care aprovizionează şi România iarna. Reţeta de jos nu se încadrează, evident, în planul meu de a reduce carnea din meniu. Dar am dat carnea de miel, pe care eu nu pot deloc să o înghit, pe un amestec de carne bio de vită şi porc tocată, mai săracă în grăsimi. Orice carne aţi folosi, iaurtul grecesc dă o cremozitate perfectă preparatului şi mai taie puţin din grăsimea tipică chiftelelor. Cu nişt rădăcinoase coapte sau legume pe grătar, cred că-i un preparat perfect pentru o zi de iarnă friguroasă.

Reţetă chiftele arăbeşti cu iaurt si seminte de pin

chiftele arabesti

Chiftele cu iaurt si seminte de pin

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

  • 500g carne tocată
  • 1 căţel usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1 lingură mentă tocată
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 1 praf seminţe chimion
  • 1 praf nucşoară măcinată
  • 1 praf coriandru măcinat
  • 1 praf scorţişoară pudră
  • 1 gălbenuş
  • ulei vegetal
  • sare, piper
  • Pentru

Preparare:

  1. Toacă ceapa şi usturoiul foarte mărunt şi amestecă-le cu carnea tocată.
  2. Adaugă gălbenuşul, apoi restul ingredientelor, câteva prafuri de sare şi piper şi omogenizează compoziţia cu o spatulă.
  3. Formează chiftele de mărimea unei nuci şi prăjeşte-le într-o tigaie cu puţin ulei.
  4. Alternativ, poţi coace chiftelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cam 20 minute la 200C.
  5. Serveşte chiftele cu iaurt grecesc, mentă tocată şi seminţe de pin uşor rumenite pe deasupra. Enjoy!

chiftele de miel

Foto de Andrei Chiş


Comentează si tu

Read more:
Sunday breakfast: Frittata cu gălbiori şi pătrunjel

Dacă în restul anului se găsesc numai gălbiori uscaţi, în perioada am observat că au apărut gălbiori proaspeţi la hypermarket-uri...

Close