Chiftele de porumb cu salsa de avocado

De câteva săptămâni încoace, gătesc la foc continuu. Şi nu că mănânc prea mult, dar cu concursul de reţete în care sunt implicat şi pe care îl jurizez, trebuie să gătesc mai toate preparatele în weekend, că numai atunci am lumină pentru poze. Vara nu aveam problema asta, se întuneca şi mai târziu decât in România, adică mai târziu de 21. Dar iarna zilele sunt aşa scurte încât nici dimineaţa când mă trezesc nu prind lumină bună. Lăsând asta la o parte, chiftele acestea de porumb au fost începutul unei zile încărcate în treburi culinare. Un mic dejun bun şi săţios iar cu nişte salsa n-a fost rău deloc.

Reţetă chiftele de porumb cu salsa de avocado

Chiftele e porumb


Chiftele de porumb cu salsa de avocado

Timp de pregătire: 10 minutes

Timp de gătire: 10 minutes

Porţii: 2

Ingrediente:

    Pentru chiftele
  • 200g boabe de porumb
  • 50g făină
  • 1 ou
  • 1 egg , beaten
  • 2-3 fire ceapă verde, tocate mărunt
  • 2-3 linguri ulei vegetal
  • sare, piper
  • Pentru salsa de avocado:
  • 1 avocado
  • 1 lime
  • câteva fire de pătrunjel (sau coriandru)

Preparare:

  1. Amestecă avocado tăiat cubuleţe, jumătate din firele de ceapă tocată, sucul de la jumătate de lime, condimentează cu sare şi piper după gust şi păstrează salsa la frigider.
  2. Combină oul cu făina, boabele de porumb şi puţină sare şi piper. Completează cu făină până poţi forma biluţe din compoziţie.
  3. Pune puţin ulei într-o tigaie încinsă şi prăjeşte câte o lingură din aluat aplatizată, cam 2-3 pe fiecare parte.
  4. Serveşte chiftelele calde, cu salsa de avocado şi felii de lime stoarse după gust. Enjoy!

chiftele si salsa de avocado

Foto de Andrei Chiş


Comentează si tu

Read more:
Pollo al Chilindrón
Pollo al Chilindrón – Pui cu ardei gras şi jamón

Nu ştiu cum e cu voi dar de câteva săptămâni încoace trec printr-o perioadă de foame cronică. Şi nu mă...

Close