Chicken Parmigiano cu sos Marinara

Reţeta a fost creată în cadrul concursului de reţete Mega Image pe care îl jurizez şi la care vă invit să participaţi

Tot ce e frumos trebuie să se termine în cele din urmă, aşa că mi-am încheiat ieri escapada de aproape 10 zile în Grecia. Până adun reţetele şi sortez pozele, vă las cu o reţetă tare bună de pui pe care am făcut-o înaintea plecării. Zilele trecute m-am dotat cu un kilogram de roșii frumoase și țuguiate din care am făcut un sos marinara delicios, infinit mai bun decât ce se găsește în comerț. Sosul a mers perfect peste un pui în crustă de parmezan rumenit în cuptor.

Rețetă chicken parmigiano cu sos Marinara


Chicken Parmigiano cu sos Marinara

Timp de pregătire: 20 minutes

Timp de gătire: 20 minutes

Porţii: 2-3

Ingrediente:

    Pentru pui
  • 2 bucăți piept de pui
  • 50 grame parmezan
  • 3-4 felii pâine
  • 1 ou
  • 1 linguriță oregano
  • 1/4 linguriță usturoi granulat
  • ulei de măsline, sare, piper
  • Pentru sos
  • 500 grame roșii
  • 4 căței usturoi
  • câteva frunze de busuioc

Preparare:

  1. Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 200C.
  2. Pentru sosul marinara, roşiile trebuie opărite pentru a fi decojite mai uşor. Așadar, pune o oală cu apă la încălzit și pregătește un castron cu apă și multe cuburi de gheață. Când apa a dat în clocot, adaugă roșiile și lasă-le nu mai mult de un minut. Scoate-le și transferă-le în apa cu gheață, lasă-le câteva secunde apoi decojește-le una câte una și taie-le cuburi.
  3. Curăță și toacă mărunt cățeii de usturoi. Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și călește usturoiul 2 minute. Adaugă roșiile și redu focul, lăsând roșiile să fiarbă 20 minute. După acest timp, când sosul s-a îngroșat, adaugă sare și piper. Ia sosul de pe foc și când s-a mai răcit, adaugă busuiocul tocat.
  4. Într-un robot de bucătărie, blenduiește parmezanul cu pâinea și cu oregano.
  5. Bate pieptul de pui cu un ciocan de șnițele până devine subțire.
  6. Pregătește o farfurie cu făină, una cu amestecul de pâine și parmezan și una cu un ou bătut cu puțină apă. Trece fileul de pui prin făină, scuturând excesul, apoi prin ou și prin parmezan și pâine.
  7. Pune puiul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puţin ulei, apoi dă tava la cuptor pentru 15-20 minute.
  8. La sfâşit, chiar înainte de a scoate puiul, poţi pune o felie de mozzarella peste el, dacă îţi place mai cheezy.
  9. Servește puiul cu sosul Marinara și poate puține paste al dente. Iese o chestie tare aromată, uşoară şi proaspătă şi un sos din care nu te poţi sătura. Enjoy!

Note/observaţii:

Poţi înlocui roşiile proaspete cu o conservă de 400g roşii pasate. În acest caz, sosul se face la fel.




Comentarii la acest articol

  • Cred ca urmarim amandoi aceleasi bloguri…

    • Posibil. Reteta asta am vazut-o la TV si a trebuit sa o reproduc :)

  • Ce-mi place combinatia asta!

    • Inca nu am gasit un italian dish care sa nu-mi placa :D

  • Super reteta. Iar pustiulica meu de 1 an si 6 luni, o adora. Astfel, il mai pot pacali sa pape carne, fara sa fac compromisuri prea mari (cu prajeli sau preparate, pe care le urasc). E uimitor cum pe toate blogurile cu mancaruri pentru bebelusi/copii, gasesti mancaruri cu prajeli sau alte nebunii. Mai inventez si eu mancaruri pentru el, dar nu-mi ies, asa ca Multumesc, si ma bucur ca ti-am gasit blogul. ;)

    • Ma bucur ca ti-am fost de folos. Mai toate retetele pot fi servite si celor mici, am avut grija sa le fac cat mai sanatoase posibil. Nu stiu prea multe despre mancarea de bebelusi, dar nu-mi imaginez cum poti servi unui copil cartofi prajiti, snitele sau budinca la plic…

  • Sosul este absolut delicios, iar de pieptul de pui gatit in acest fel sunt incantata (nici mie nu-mi plac prajelile).
    Mersi inca o data!

    • Pentru mine ramane unul dintre felurile preferate de a prepara puiul. Ma bucur ca ti-a placut si iti recomand sa incerc si celelalte retete de pui. Cel in crusta de cascaval sau cu sos de branza e tare bun :)

      • Nu tb sa-mi spui de 2 ori :P
        Oricum am pus ochii pe multe retete de pe blog pe care tb sa le incerc! ;)

Comentează si tu

Read more:
Pui copt cu portocale şi ierburi de provence

Nu-mi place iarna mai deloc, dar îmi plac anumite lucruri ce se petrec iarna. Masa de Crăciun, prima zăpadă, revelionul...

Close